Παυλόπουλος στον Γκονζάλες: Το κοινωνικό κράτος αποτελεί το θεμέλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης

«Πολιτικές αυτοκτονίας» χαρακτήρισε τις πολιτικές λιτότητας ο πρώην πρωθυπουργός της Ισπανίας

Παυλόπουλος σε Γκονζάλες:Θεμέλιο το κοινωνικό κράτος

Με τον πρώην πρωθυπουργό της Ισπανίας Φελίπε Γκονζάλες υποδέχτηκε στο Προεδρικό Μέγαρο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

O  κ. Παυλόπουλος ανάφερε ότι υποδέχεται με χαρά τον κ. Γκονζάλες και ότι ο αγώνας για τη Δημοκρατία και την Ευρώπη είναι διαρκής, προσθέτοντας ότι «η Ελλάδα και εγώ προσωπικά θα είμαστε παρόντες στον αγώνα για το μέλλον της Ευρώπης».

«Στόχος και όραμα είναι η ευρωπαϊκή ενοποίηση, υπό τη μορφή της Ομοσπονδιακής Ευρώπης» τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο οποίος υπογράμμισε  ότι το κοινωνικό κράτος αποτελεί το θεμέλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο κ. Παυλόπουλος επισήμανε ότι η σημερινή συνάντηση με τον πρώην πρωθυπουργό της Ισπανίας, συμπίπτει με την ομιλία του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν- Κλοντ Γιούνκερ κατά την οποία παρουσίασε το όραμα του για την αναγέννηση της Ευρώπης και τάχθηκε υπέρ μιας δημοκρατικής και ενωμένης Ευρώπης. «Ο αγώνας πρέπει να είναι διαρκής για την Ευρώπη αυτή», δήλωσε ο κ. Παυλόπουλος ο οποίος  τάχθηκε κατά των μορφωμάτων του λαϊκισμού που επιβουλεύονται την υπόσταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο πρώην πρωθυπουργός της Ισπανίας ανέφερε ότι είναι τιμή του που θα τον βραβεύσει ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, ο οποίος και τον συνόδευε στο Προεδρικό Μέγαρο. «Βρίσκομαι στην πνευματική καρδιά της Δημοκρατίας» δήλωσε ενώ ζήτησε από την πλευρά του υπέρ της ενίσχυσης της  δημοκρατικής εκπροσώπησης στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο κ. Γκονζάλες ζήτησε ακόμα οι πολιτικές δυνάμεις της Ευρώπης να έρθουν ξανά κοντά στους πολίτες, ενώ υπενθύμισε τα διαρθρωτικά προβλήματα που υπάρχουν ακόμα και σήμερα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και άσκησε δριμεία κριτική στις  πολιτικές λιτότητας που επιβλήθηκαν εξαιτίας της οικονομικής κρίσης στους λαούς της Ευρώπης, μεταξύ των οποίων και του ελληνικού, τις οποίες χαρακτήρισε «πολιτικές αυτοκτονίας».

«Χρειαζόμαστε δημοκρατική διακυβέρνηση  και όχι μόνο γραφειοκρατική» ανέφερε ο πρώην πρωθυπουργός της Ισπανίας ο οποίος τάχθηκε στο πλευρό της Ελλάδας και για την προσφυγική κρίση. «Ήταν τρελό από την πλευρά της ΕΕ να πιστεύει ότι η Ελλάδα μπορεί να αντιμετωπίσει μόνη της το προσφυγικό πρόβλημα» δήλωσε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top