Βενιζέλος: Χειρότερο το 2018 από το 2017 – Υπονομευμένη από τον Τσίπρα η οικονομία μέχρι το 2023!

Για την Κεντροαριστερά: Μια παράταξη με 10 υποψηφιότητες δεν έχει ανάγκη την συμβολή μου

Βενιζέλος: Χειρότερο θα είναι το 2018 από το 2017

«Το 2018 θα είναι χειρότερο από το 2017. Λυπάμαι που το λέω αλλά έχω υποχρέωση να πω την αλήθεια. Όσοι πιστεύουν ότι τον Αύγουστο του 2018, με το τέλος του προγράμματος, πάμε στο τέλος των μνημονίων και της επιτήρησης και των μέτρων δημοσιονομικής πειθαρχίας, κάνουν λάθος, λένε πάλι ψέματα στον ελληνικό λαό»  τόνισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στο Ράδιο Θεσσαλονίκη σχετικά με τις εξελίξεις στην οικονομία.

Προειδοποίησε μάλιστα τη ΝΔ ότι η οικονομία είναι «υπονομευμένη» μέχρι το 2023 από την σημερινή κυβέρνηση! « Η δε αντιπολίτευση και μάλιστα η Νέα Δημοκρατία η οποία διεκδικεί να κυβερνήσει, πρέπει να έχει επίγνωση, γιατί στερείται επίγνωσης. Πρέπει να ξέρει ότι η περίοδος 2018-2023 είναι μία περίοδος υπονομευμένη, την έχει υπονομεύσει ο κ. Τσίπρας με την πολιτική του και τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει, διότι δεν τελειώνει το μνημόνιο τον Αύγουστο του 2018, υπάρχει μνημόνιο μέχρι το 2023 και υπάρχει και το μεγάλο μνημόνιο, δυστυχώς, μέχρι την εξόφληση του χρέους, μέχρι το 2060. Ανέλαβε υποχρεώσεις τις οποίες ουδέποτε τόλμησε να αναλάβει άλλη κυβέρνηση, κι όλα αυτά έγιναν, έτσι, χαλαρά, σαν να μη συμβαίνει τίποτα, χωρίς να ανοίξει ρουθούνι» ανέφερε χαρακτηριστικά .

Ο κ. Βενιζέλος άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση και για την αναστολή των επενδυτικών δραστηριοτήτων της Eldorado Gold. «Όταν ο Πρωθυπουργός εμφανίζεται φιλοεπενδυτικός στις 10 Σεπτεμβρίου και στις 11 Σεπτεμβρίου δηλώνει η Eldorado Gold ότι αποχωρεί και καταγγέλλει, διότι είναι θύμα εμπαιγμού, και άρα μία επένδυση τεραστίων διαστάσεων παύει να λειτουργεί και επιπλέον το μήνυμα διεθνώς είναι ότι η Ελλάδα είναι μία χώρα της πλάκας σε σχέση με τις ξένες επενδύσεις, δεν μπορείς να πείσεις κανέναν» υπογράμμισε.

Για τις αιτιάσεις σχετικά με καταστροφή του περιβάλλοντος, συμπλήρωσε ο κ. Βενιζέλος:  «Εδώ μιλάμε για αυστηρούς περιβαλλοντικούς όρους διεθνώς διαμορφωμένους και για 18 αποφάσεις, λέει η εταιρία, του Συμβουλίου Επικρατείας. Υπάρχει κανείς στην Ελλάδα που έχει προστατεύσει το περιβάλλον περισσότερο από το Συμβούλιο Επικρατείας; Εδώ έχουν γίνει 20 δίκες στο Συμβούλιο Επικρατείας στην Ολομέλεια για την επένδυση αυτή. Ο πιο αυστηρός κριτής, ο πιο σοβαρός θεματοφύλακας του περιβάλλοντος τα έχει ελέγξει αυτά».

Βενιζέλος για την Κεντροαριστερά: Υπάρχουν 10 υποψήφιοι, δεν χρειάζεται η δική μου συμβολή  

Σχετικά με τις εξελίξεις στην κεντροαριστερά ο πρώην αρχηγός του ΠΑΣΟΚ ανέφερε: «Αυτή τη μεγάλη υπόθεση της συνένωσης των δυνάμεων του μεσαίου χώρου την ξεκίνησα από το 2012, μόλις ανέλαβα την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ τότε, υπό πολύ δύσκολες συνθήκες…  Βέβαια χαίρομαι γιατί τώρα όλοι στρατεύονται σε αυτή την υπόθεση».

Για το γεγονός όμως ότι ο ίδιος δεν θέτει υποψηφιότητα για τον ενιαίο φορέα σχολίασε αιχμηρά ο κ. Βενιζέλος:

«Υπάρχουν δέκα υποψήφιοι, μία παράταξη που έχει με άνεση δέκα υποψήφιους και τουλάχιστον άλλους δέκα, οι οποίοι θα μπορούσαν να είναι, αλλά αυτοσυγκρατούνται και δεν είναι, δεν νομίζω ότι έχει ανάγκη από τη δική μου, τώρα, ιδιαίτερη συμβολή. Αλλά να σας πω το εξής, έχω πει τι μπορώ να υπηρετήσω και τι δεν μπορώ να υπηρετήσω, εμένα με ενδιαφέρει η συζήτηση επί της ουσίας και με ενδιαφέρει η συζήτηση από μία προοδευτική οπτική γωνία, αλλά με εθνικό στόχο, δεν με ενδιαφέρει ο κομματικός πατριωτισμός, με ενδιαφέρει ο εθνικός πατριωτισμός, γιατί αν με ενδιέφερε ο κομματικός πατριωτισμός, δεν θα βάζαμε το κεφάλι μας στον ντορβά» .

 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top