Κ. Μακρή: Υποδόση «γιοκ» είπαν οι Βρυξέλλες επειδή αυξήθηκαν τα «φέσια» στους ιδιώτες

Δημόσιο και τράπεζες οι σκόπελοι της αξιολόγησης

Στην εμπλοκή που υπήρξε χτες στις Βρυξέλλες στην υποδόση των 800 εκ. ευρώ, δηλαδή σε  χρήματα που θα έπεφταν στην  αγορά,  αναφέρθηκε η Κάτια Μακρή, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star που παρουσίασε ο Παναγιώτης Στάθης.

«Τον Ιούνιο με τη δόση μας έδωσαν κι άλλα 800 εκ. ευρώ,  επίσης για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων. Αντί όμως τα φέσια του δημοσίου να μειωθούν  , αυξήθηκαν κατά 343 εκ.ευρώ, λόγω στάσης πληρωμών φτάνοντας τα 5,4 δις ευρώ! Μας είπαν λοιπόν δόση «γιοκ» και ανέβαλλαν την καταβολή της για τον Οκτώβριο , αν και εφόσον δώσουμε τα στοιχεία» τόνισε η σχολιάστρια του Star.  

Όπως πρόσθεσε,  χτες στις Βρυξέλλες είχαμε καλά λόγια στο Euroworking Group, είχαμε όμως και γκρίνια:   

1. Για τη γνωστή δικαστική εμπλοκή του κ. Γεωργίου,  πρώην στελέχους της ΕΛΣΤΑΤ.

2. Για τη δικαστική εμπλοκή των μελών του ΤΑΙΠΕΔ

3. Για το νομοσχέδιο για τα εργασιακά, το οποίο θα ψηφιστεί την Πέμπτη, χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της τρόικας.

Η Κ. Μακρή αναφέρθηκε και στη σημερινή συνάντηση που είχαν στις Βρυξέλλες ο Επίτροπος Μοσκοβισί με τους κ.κ. Τσακαλώτο και Χουλιαρακη για τα δύσκολα της αξιολόγησης που θα ξεκινήσει στα μέσα του Οκτώβρη για:

1.Το Δημόσιο, για το οποίο  η κυβέρνηση έσπευσε σήμερα να καταθέσει την τροπολογία για αξιολόγηση εξπρές.

2.Τις τράπεζες. Το ΔΝΤ επιμένει σε νέα ανακεφαλαιοποίηση 10 δις ευρώ, ενώ η  Κομισιόν σήμερα αντέδρασε σε αυτό.  Αυτό σημαίνει όμως ότι για να αποφύγουν την ανακεφαλαιοποίηση οι τράπεζες  θα πουλήσουν άρον-άρον τα κόκκινα δάνεια και οι τράπεζες θα ασχολούνται μόνο με τα χαρτοφυλάκιά τους,  χωρίς να δίνουν ούτε ευρώ στην αγορά.

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top