Πανηγυρίζει ο ESM για την αύξηση του ΑΕΠ στην Ελλάδα και όλες τις «μνημονιακές χώρες»!

Πρόβλεψη για ανάπτυξη 2,1% στη χώρα μας

Πανηγυρίζει ο ESM για την αύξηση του ΑΕΠ και στην Ελλάδα

«Πανηγυρίζει» ο ΕSM με ανάρτησή του στο twitter για την ανάπτυξη στην Ελλάδα και σε όλες τις πρώην και νυν μνημονιακές χώρες (από τις οποίες πάντως μόνο η χώρα μας εξακολουθεί να βρίσκεται στο στάδιο της εφαρμογής του προγράμματος).

Να σημειωθεί ότι σήμερα,  σύμφωνα με προσωρινά στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), ανακοινώθηκε η αύξηση του ΑΕΠ  κατά 0,8% σε ετήσια βάση και κατά 0,5% σε τριμηνιαία βάση, για πρώτη φορά μετά το 2007.  Η διαφορά με το 2,1% αύξησης του ΑΕΠ το οποίο επικαλείται ο ESM, οφείλεται στο γεγονός ότι αναφέρεται στο ποσοστό της πρόβλεψης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το σύνολο του 2017.    

       

Στην ανάρτησή του ο  ESM χαρακτηρίζει συγκεκριμένα  «γεγονός της ημέρας» ότι όλες και νυν χώρες των προγραμμάτων του EFSF καταγράφουν στέρεη αύξηση του ΑΕΠ.

«Πρωταθλήτρια» στην ανάπτυξη, με βάση την πρόβλεψη,  η Ιρλανδία από τις συγκεκριμένες χώρες, με ποσοστό αύξησης του ΑΕΠ 4% και ακολουθούν η Ισπανία (2,8%), η Κύπρος (2,5%), η Ελλάδα (2,1%) και η Πορτογαλία (1,8%).

Στα αξιοσημείωτα ότι την ίδια ώρα ο μέσος όρος της αύξησης του ΑΕΠ στη ζώνη του  Ευρώ είναι χαμηλότερος, καθώς φθάνει το 1,7%, σύμφωνα πάντοτε με την πρόβλεψη.                

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top