Oμολογία της Αχτσιόγλου στη Βουλή: Μειώθηκε ο κατώτατος μισθός επί κυβέρνησης Τσίπρα!

Αλλά κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι «διέλυσε τους μισθούς» - Πρώτη ανάρτηση 17:53

Παραδέχθηκε σήμερα μιλώντας στην Βουλή η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου ότι ο    κατώτατος μισθός μερικής απασχόλησης μειώθηκε κι άλλο επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και έπεσε στα 360 ευρώ!

Συγκεκριμένα, απαντώντας στην κριτική της αντιπολίτευσης για το  νομοσχέδιο του  Υπουργείου Εργασίας που περιλαμβάνει διατάξεις για την καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας,  υποστήριξε ότι  «η κριτική κυρίως από την αξιωματική αντιπολίτευση για τους μισθούς γίνεται στην βάση των πρωτοσέλιδων».

Στη συνέχεια παραδέχθηκε όμως: «Ο κατώτατος μισθός μερικής απασχόλησης τον Νοέμβριο του 2011 ήταν 600 ευρώ. Το Δεκέμβριο του 2014 έπεσε στα 400. Επί ΣΥΡΙΖΑ μειώθηκε όντως κατά 11 ευρώ».

Επιχείρησε πάντως να κάνει «ρελάνς» στην κριτική της αντιπολίτευσης, καθώς διερωτήθηκε:  « Όμως, ποιος διέλυσε τους μισθούς; Εσείς το κάνατε». Όπως επίσης υποστήριξε  «εμείς προσπαθούμε να βάλουμε ένα φρένο. Οι μισθοί σταθεροποιούνται. Περίπου 7 στους 12 κλάδους εμφανίζουν αύξηση μισθών και έχουμε σημαντική ανάκαμψη της οικονομίας. Παραλάβαμε την ανεργία στο 25,8% και φέτος τον Μάιο είναι 21,7%. Είναι η πρώτη φορά που έχουμε ανεργία μικρότερη από όση παραλάβαμε».

Η κ. Αχτσιόγλου ανέφερε ακόμα για το ζήτημα της ανεργίας ότι «τον Ιούλιο του 2013 το ποσοστό πλήρους απασχόλησης ήταν 61%  και τον Δεκέμβριο 2014 έπεσε στο 45%. Ποιος ελαστικοποίησε λοιπόν τις σχέσεις εργασίας; Σήμερα είναι στο 50%-50%».

Όσον αφορά την μείωση μισθών και πάλι ανέφερε ότι «με την πράξη υπουργικού συμβουλίου του 2012 ο κατώτατος μισθός περικόπηκε στα 586 ευρώ. Ο μέσος μισθός μερικής απασχόλησης τότε ήταν 590. Φέρατε τον κατώτατο μισθό για πλήρη απασχόληση κάτω από το μισθό για μερική απασχόληση. Για ποια διάλυση μιλάτε;».

H υπουργός Εργασίας ανέφερε ακόμη ότι πλέον η μη καταβολή μισθού θεωρείται βλαπτική μεταβολή των εργασιακών σχέσεων  και ότι ο εργαζόμενος που διεκδικεί δεδουλευμένα θα μπορεί να λάβει επίδομα ανεργίας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top