ΝΔ για την αξιολόγηση στο δημόσιο: Η κυβέρνηση βρίσκεται σε πλήρη πολιτική τρικυμία

Τι επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η αξιωματική αντιπολίτευση

ΝΔ για την αξιολόγηση στο δημόσιο: Η κυβέρνηση βρίσκεται σε πλήρη πολιτική τρικυμία

Η κυβέρνηση προσπαθεί να απεγκλωβιστεί από τα αδιέξοδα της ανευθυνότητας της, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία. Σχετικά με το ζήτημα της αξιολόγησης στο Δημόσιο, η αξιωματική αντιπολίτευση μίλησε μεταξύ άλλων για πλήρη πολιτική τρικυμία στην οποία βρίσκεται η Κυβέρνηση.

Όλη η ανακοίνωση

«Είναι σαφές ότι η Κυβέρνηση βρίσκεται σε πλήρη πολιτική τρικυμία. Προσπαθεί να απεγκλωβιστεί από τα αδιέξοδα που η ίδια δημιούργησε με την ανευθυνότητα της τόσο ως αντιπολίτευση όσο και ως Κυβέρνηση.

Δημοσιεύματα, αναδεικνύουν την πλήρη αποτυχία και τη σύγχυσή της στο ζήτημα της αξιολόγησης των Δημοσίων Υπαλλήλων. Ένα κομβικό ζήτημα που αποτέλεσε την κορωνίδα του λαϊκισμού του ΣΥΡΙΖΑ, που ως αντιπολίτευση το συνέδεσε ψευδώς με τις απολύσεις στο Δημόσιο. Τώρα, έρχεται αντιμέτωπη με τα ίδια της τα ψέματα.

Η θέση της Νέας Δημοκρατίας για τη σημασία της αξιολόγησης των στελεχών της Δημόσιας Διοίκησης στη βάση συγκεκριμένων στόχων με αντικειμενικές διαδικασίες, είναι γνωστή σε όλους. Παρουσιάστηκε, μάλιστα, συνοπτικά πριν λίγες ημέρες από τον Πρόεδρό της κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, που ως υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ανέδειξε την πραγματική αξία της αξιολόγησης στην οικοδόμηση ενός αποτελεσματικού Κράτους.

Μια πρόταση που εστιάζει στη μισθολογική και βαθμολογική επιβράβευση των ικανών και εργατικών υπαλλήλων, που επιτυγχάνουν τους στόχους τους.

Μια πρόταση που θεσμοθετεί το ατομικό πλάνο ανάπτυξης των αδύναμων υπαλλήλων, με έμφαση στην επιμόρφωσή τους, για να μη μένει κανείς πίσω.

Καλούμε την Κυβέρνηση, έστω και τώρα, να μελετήσει την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας και να σταματήσει να πελαγοδρομεί ανάμεσα στην ιδεοληψία και την ανικανότητά της».

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top