Τόσκας για την κριτική που δέχθηκε για τα Κύθηρα: «Μόνον ντροπή προκαλεί η στάση της ΝΔ»

«Δευτερεύουσας δύναμης» χαρακτηρίζει τα 7 ελικόπτερα που δεν ενοικιάστηκαν ακόμα…

Τόσκας: Ντροπή προκαλεί η στάση της ΝΔ

«Στην πυρκαγιά στα Κύθηρα ρίξαμε όλα σχεδόν τα ιπτάμενα μέσα που διαθέτει η χώρα» δηλώνει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας.

Ο κ. Τόσκας  απάντησε στην κριτική της τοπικής αυτοδιοίκησης και των κατοίκων των Κυθήρων, για το γεγονός ότι το νησί έμεινε αρκετές ώρες χωρίς εναέρια μέσα το Σάββατο, με αποτέλεσμα η φωτιά να αναζωπυρωθεί με καταστροφικά αποτελέσματα, αλλά και στην κριτική της ΝΔ για το γεγονός ότι δεν έχουν ενοικιασθεί ακόμα τα 7 πυροσβεστικά ελικόπτερα. 

«Μόνον ντροπή προκαλεί  η στάση της ΝΔ, η   οποία θα έπρεπε να κοιτάξει την πλάτη της και να ρωτήσει τους ανθρώπους της γιατί αδιαφόρησαν τόσα χρόνια να προμηθευτούν έστω και ένα πυροσβεστικό αεροσκάφος μετά το 2001» τονίζει  ο κ. Τόσκας και προσθέτει: «Το να μιλάς για σκοινί στο σπίτι του κρεμασμένου θέλει και θράσος και προκαλεί ντροπή».

Απαντώντας εξάλλου στην κριτική της Νέας Δημοκρατίας, ότι δεν νοικιάστηκαν εγκαίρως τα επτά  πυροσβεστικά ελικόπτερα, ο κ. Τόσκας  υποστηρίζει ότι δεν υπήρξε καμία καθυστέρηση και  ότι αυτά είναι «ελικόπτερα δευτερεύουσας δύναμης». Τα τρία βασικά ελικόπτερα «Ericsson», ισχυρίζεται ο υπουργός, έχουν ήδη ενοικιαστεί και επιχειρούν στα μέτωπα των πυρκαγιών από την  αρχή της αντιπυρικής περιόδου.

Ο κ Τόσκας κατηγορεί τον δήμαρχο Κυθήρων που είναι, όπως λέει, βασικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, ότι σε συνεννόηση με το κόμμα του, έπαιξε πολιτικό παιχνίδι, ζητώντας υπερβολικά πράγματα. Μέχρι  και 50 πυροσβεστικά αεροσκάφη που δεν διαθέτει η χώρα ζήτησε, λέει ο κ. Τόσκας, διευκρινίζοντας ότι μιλούσε κάθε  μισή ώρα μαζί του.

Ζητά, τέλος, σεβασμό από όλους τους παράγοντες της αυτοδιοίκησης -οι οποίοι πάντως, όπως τονίζει, συνεργάζονται στη συντριπτική τους πλειοψηφία με το υπουργείο- στους ανθρώπους του πυροσβεστικού σώματος, που ξημεροβραδιάζεται στα βουνά δίνοντας μάχη  με τις φωτιές.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top