Το καλοκαίρι τελειώνει, η 3η αξιολόγηση έρχεται

Ραντεβού τον Σεπτέμβρη για την πρώτη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης

Το καλοκαίρι τελειώνει,  η 3η αξιολόγηση έρχεται

Μπορεί να διάγουμε ημέρες καλοκαιρινής ραστώνης, αλλά το οικονομικό επιτελείο δεν μπορεί να βγάλει από τις σκέψεις του τα μελλούμενα που δεν άλλα από αυτά που έχει να ολοκληρώσει για επιτυχή 3η αξιολόγηση.

Με τη φράση των κινηματογράφων "ραντεβού το Σεπτέμβριο"... το οικονομικό επιτελείο έχει το μυαλό του στραμμένο στις 4 Σεπτεμβρίου.

Είναι ημερομηνία της πρώτης συνάντησης των υπουργών Οικονομικών της ζώνης του ευρώ μετά τις καλοκαιρινές διακοπές. Δηλαδή σε λιγότερο από ένα μήνα από σήμερα.

Ωστόσο,  υπάρχει το ορόσημο των γερμανικών εκλογών τις 24 Σεπτεμβρίου, οπότε οι θεσμοί μπορεί να επανακάμψουν εν Αθήναις μετά την ετυμηγορία των Γερμανών

Το ουσιαστικό ραντεβού μετά τις καλοκαιρινές διακοπές τοποθετείται  στο πρώτο δεκαήμερο Οκτωβρίου με το Eurogroup (9/10) αλλά και στα μέσα του ιδίου μηνός με την σύνοδο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας στην Ουάσιγκτον,  που θα ακολουθήσει στις 13-15 Οκτωβρίου.

Η χρονιά κλείνει στις 4 Δεκεμβρίου, οπότε έχει προγραμματιστεί το τελευταίο για φέτος Eurogroup.

Του Γ. Λ. Νικολόπουλου 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top