Για νέο μνημόνιο σε έναν χρόνο από σήμερα προειδοποιεί η JP Morgan!

Σε περίπου 20 δισ. ευρώ θα ανέλθουν οι χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας την περίοδο 2019-2020

Για νέο μνημόνιο σε έναν χρόνο από σήμερα προειδοποιεί η JP Morgan!

«Σε περίπου 20 δισ. ευρώ θα ανέλθουν οι χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας την περίοδο 2019-2020» αναφέρει σε έκθεσή της η JP Morgan, υποστηρίζονται ότι εάν η κυβέρνηση δεν προχωρήσει σε παρόμοιες ανταλλαγές ομολόγων όπως αυτές της 25ης Ιουλίου, θα χρειασθεί και νέο μνημόνιο.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, για μια «καθαρή» έξοδο από το πρόγραμμα διάσωσης μέχρι τον Αύγουστο του 2018, η Ελλάδα πρέπει να αποδείξει πρωτίστως ότι έχει ανεμπόδιστη πρόσβαση στις αγορές και μπορεί να καλύψει τις περισσότερες από αυτές τις ανάγκες.

Εάν αποτύχει να το κάνει, τότε θα οδηγηθεί σε τέταρτο μνημόνιο. Κατά την άποψη των αναλυτών, η Ελλάδα θα πρέπει να προσεγγίσει την αγορά ακόμη 2-3 φορές μέχρι τον Αύγουστο του 2018, οπότε και θα πρέπει να επιχειρήσει μια καθαρή έξοδο.

Ταυτόχρονα όμως με τις δοκιμαστικές εξόδους στις αγορές, σύμφωνα με την αμερικανική τράπεζα, θα πρέπει να παραμείνει πιστή στις μεταρρυθμίσεις και οι Ευρωπαίοι θα πρέπει να προχωρήσουν σε περαιτέρω ελάφρυνση του χρέους, έτσι ώστε να ανοίξει ο δρόμος του QE.

Με βάση τις εκτιμήσεις της, ότι η ΕΚΤ θα μειώσει τον ρυθμό του QE σε 40 δισ. ευρώ τον μήνα στο α΄ τρίμηνο και στα 20 δισ. ευρώ τον μήνα στο β΄ τρίμηνο του 2018, θα μπορέσει να αγοράσει ελληνικά ομόλογα ύψους 4,4 δισ. ευρώ μέχρι τον Ιούλιο του 2018, πριν ξεπεραστεί το όριο του 33%.

Για την τρίτη αξιολόγηση εκτιμούν ότι είναι εξαιρετικά πιθανό να υπάρξουν καθυστερήσεις και αυτή τη φορά, που θα φθάσουν μέχρι το τέλος του Δεκεμβρίου ή τις αρχές του α΄ τριμήνου του επόμενου έτους.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top