Πηγαδάκι έστησε ο Τσίπρας στο Προεδρικό: «Περιμένουμε επιτόκιο γύρω στο 4,9%»

Η έξοδος στις αγορές πρώτο θέμα συζήτησης στη δεξίωση για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας

Τσίπρας: "Περιμένουμε επιτόκιο γύρω στο 4,9%"

Η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές αποτέλεσε το βασικό θέμα συζήτησης στα πηγαδάκια που στήθηκαν στο Προέδρικο Μέγαρο τη Δευτέρα, στη δεξίωση για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στη χώρα.

Όπως ήταν αναμενόμενο όλοι προσέγγιζαν τον πρωθυπουργό για να μάθουν λεπτομέρειες για το εγχείρημα της Ελλάδας κι εκείνος εξηγούσε τη διαδικασία για την έξοδο στις αγορές, όπως και ο πρόεδρος της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκης, ο οποίος ως παλιό τραπεζικό στέλεχος έχει εμπειρία και γνώσεις στο ζήτημα αυτό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Α. Τσίπρας σε κάποιο σημείο της συζήτησης, απευθυνόμενος στους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς αποκάλυψε τις προσδοκίες της κυβέρνησης για το επιτόκιο που θέλει να πετύχει για το 5ετές ομόλογο που θα εκδώσει.

«Περιμένουμε να είναι γύρω στο 4,9%, είναι ανάγκη να  μην πέσουμε θύματα μιας εξόδου με χαμηλό επιτόκιο σήμερα, γιατί σημασία έχει να είναι πιο χαμηλό στην επόμενη έξοδο στις αγορές», φέρεται να είπε ο πρωθυπουργός.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φ. Γεννηματά, φέρεται να σχολίασε ότι «η συνέχεια έχει σημασία, είναι το παν», ενώ όλοι συμφώνησαν πως όταν θα γίνει κανονικά η έξοδος στις αγορές είναι σημαντικό το επιτόκιο να είναι πιο χαμηλό από το σημερινό.

Τέλος σε κουβέντα που είχε με δημοσιογράφους ο πρόεδρος της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκης, σχολίασε μεταξύ άλλων ότι είναι «καλύτερο που βγήκαμε στις αγορές. Όμως βγαίνουμε 3 χρόνια μετά, να δούμε με τι επιτόκιο και με ζημιά 100 δισ. ευρώ».  

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top