Κατάινεν: «Η εμπιστοσύνη επιστρέφει για την Ελλάδα»

«Μόνος κίνδυνος η μη εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων»

Κατάινεν: «Η εμπιστοσύνη επιστρέφει για την Ελλάδα»

«Ο μόνος κίνδυνος για την Ελλάδα είναι πλέον η μη εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Γίρκι Κατάινεν σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, προσθέτοντας ότι εφόσον η κυβέρνηση έχει πάρει τις αποφάσεις της και το Κοινοβούλιο τις έχει ψηφίσει, δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην εφαρμοστούν.

Επεσήμανε ακόμα ότι οι μεταρρυθμίσεις που έχουν εφαρμοστεί μέχρι τώρα στην Ελλάδα, έχουν βελτιώσει το επιχειρηματικό περιβάλλον στην Ελλάδα και ταυτόχρονα εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η εμπιστοσύνη επιστρέφει στη χώρα μας και καταγράφεται μια τόνωση του επενδυτικού ενδιαφέροντος και από το εξωτερικό.

«Η Ελλάδα τα πάει σχετικά καλά. Είναι όγδοη στην κατάταξη των χωρών που κάνουν μεγαλύτερη χρήση του επενδυτικού ταμείου με βάση το ΑΕΠ. Είμαι πολύ χαρούμενος που η Ελλάδα και συγκεκριμένα οι ελληνικές επιχειρήσεις έχουν ανακαλύψει το Ευρωπαϊκό Ταμείο Στρατηγικών Επενδύσεων (ΕΤΣΕ) γιατί αυτό το Ταμείο φτιάχτηκε για να αντιμετωπιστεί η αδυναμία πρόσβασης στις αγορές» είπε.

«Αυτό που θέλουμε να προωθήσουμε στην Ελλάδα είναι το συνδυασμό κεφαλαίων από ΕΤΣΕ με τα διαρθρωτικά ταμεία. Γιατί με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσουμε να πολλαπλασιάσουμε τον αντίκτυπο των διαρθρωτικών ταμείων. Επίσης, θέλουμε να ενθαρρύνουμε την Ελλάδα να αναπτύξει επενδυτικές πλατφόρμες, οι οποίες θα συγκεντρώνουν μεγάλα ποσά από μικρές επενδύσεις. Είχα μια ιδέα που δεν έχει ακόμα εφαρμοστεί αλλά την πρότεινα στις ελληνικές αρχές. Να δημιουργηθεί μια πλατφόρμα επενδύσεων στον τουριστικό τομέα», τόνισε ο κ. Κατάινεν.

Αυτή η πλατφόρμα, σύμφωνα με τον ίδιο, θα μπορούσε να χορηγεί δάνεια σε επιχειρηματίες που θέλουν να βελτιώσουν την επιχείρησή τους ή να επενδύσουν σε κάτι καινούργιο και δεν έχουν πρόσβαση σε δάνεια από τράπεζες.

«Συγκεντρώνοντας δέκα εκατομμύρια από το ΕΤΣΕ, και δύο ή περισσότερα από ιδιώτες, ο αντίκτυπος θα είναι δεκάδες εκατομμύρια σε δάνεια προς επιχειρηματίες», τόνισε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top