Επίθεση Σπίρτζη σε ΝΔ-ΠΑΣΟΚ κατά την συζήτηση στη Βουλή για τον ΟΑΣΘ

«Παραλάβαμε μια κοινωνία σε αποδόμηση» υποστήριξε

«Αυτή η κυβέρνηση δεν θα κάνει τα ίδια που έκανε η αξιωματική αντιπολίτευση με τις ιδιωτικοποιήσεις, αλλά και δεν θα της επιτρέψει να κάνει στη Θεσσαλονίκη ό,τι έκανε με τις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας» υποστήριξε  ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών  Χρήστος Σπίρτζης, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την κρατικοποίηση του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης.

 «Η περιουσία του ΟΑΣΘ ανήκει στο ελληνικό δημόσιο από το 2010. Η "αποϊδιωτικοποίησή" του θα κοστίσει τόσα όσα χρωστά. Τα δήθεν διεκδικούμενά του, είναι αυτά που χρωστά στο ελληνικό δημόσιο» ανέφερε  ο κ. Σπίρτζης, ο οποίος  χαρακτήρισε τον ΟΑΣΘ «παράδειγμα της νοοτροπίας της ΝΔ, που συντηρεί για 60 χρόνια ένα παλαιοκομματικό κάστρο».

«Αυτή η οικονομική όαση σπατάλης ξεχάστηκε, ακόμα και μέσα στην κρίση. Αυτοί οι μεγάλοι μεταρρυθμιστές, όπως λένε, τον ξέχασαν. Το 2010 η κινητή και ακίνητη περιουσία του ΟΑΣΘ θα μεταφερόταν στο δημόσιο. Η ΝΔ όμως επέκτεινε για πάντα τη σύμβαση, ένα χρόνο μετά την έκδοση του ευρωπαϊκού κανονισμού και εν πλήρη γνώσει ότι ήταν παράνομη, για αυτό και δεν την έστειλε στο Ελεγκτικό Συνέδριο προς έγκριση»  ισχυρίσθηκε ο υπουργός Μεταφορών.

Άσκησε όμως και γενικότερη κριτική στις κυβερνήσεις ΝΔ – ΠΑΣΟΚ:     

«Παραλάβαμε μια κοινωνία σε αποδόμηση, με την εντολή να βγάλουμε τη χώρα από τον εφιάλτη που τον έβαλαν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Παραλάβαμε πολιτικές στις οποίες εσείς ήσασταν προσηλωμένοι με τους δανειστές και όχι εμείς, και προσπαθούμε να τις τελειώνουμε με τις λιγότερες απώλειες. Γι΄ αυτό κάθε μέρα γίνεται μια συνεχής και επίπονη προσπάθεια. Εμείς, ούτε έχουμε αλλάξει, ούτε έχουμε παραδοθεί».

«Καλύτεροι μαθητές σχολής Σικάγου είστε οι Συριζαίοι,  κάνατε το αδιανόητο να δημιουργήσετε υπερταμείο για 99 χρόνια. Συγχαρητήρια,  είστε  καλοί μαθητές της Σχολής του  Σικάγου και της Τρόικας» είχε ασκήσει προηγουμένως σκληρή κριτική στην κυβέρνηση ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Καραμανλής (του Αχιλλέα), ενώ απαντώντας στον υπουργό Μεταφορών ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Δένδιας, ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Λέτε για 60 χρόνια ευθύνες, αλλά η ΝΔ ιδρύθηκε 1974. Σε επόμενη ομιλία θα μας αποδώσετε ευθύνες και ό,τι έκανε ο Τρικούπης, ο Κολοκοτρώνης,  ο Περικλής! Ελπίζω ότι θα σταματήσετε εκεί και ότι   δεν  ευθυνόμαστε και για την κάθοδο των Δωριέων»…

  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top