Σκληρή απάντηση Παυλόπουλου στην Τουρκία: «Οι προκλήσεις είναι ίδιον μικρότητας και ανασφάλειας»

Τι είπε ο ΠτΔ απευθυνόμενος στο προσωπικό του Εθνικού Φυλακίου της Παναγιάς, αφού πρωτίστως δήλωσε περήφανος για τις Ένοπλες Δυνάμεις του Τόπου

Το μήνυμα του προς την Τουρκία έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, για την προκλητικότητα που αυτή υπέδειξε, ειδικά το τελευταίο 24ωρο και μάλιστα σε πτήσεις στις οποίες επέβαινε ο ίδιος, κατά την επίσκεψή του στα ακριτικά νησιά.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος από το Εθνικό Φυλάκιο Παναγιάς, είπε χαρακτηριστικά: «Οι προκλήσεις είναι ίδιον μικρότητας και ανασφάλειας».

Απευθυνόμενος στο προσωπικό του Εθνικού Φυλακίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε περήφανος «για τις Ένοπλες Δυνάμεις του Τόπου. Κορυφώνεται αυτή η πορεία εδώ, στην Παναγιά, το σημείο στο οποίο χτυπά η καρδιά των συνόρων της Ελλάδας και της Ευρώπης».

«Εδώ είναι ένα όριο στο οποίο η Ευρώπη, και φυσικά η Ελλάδα, στέλνει στην Τουρκία το διαχρονικό μήνυμα που στέλνουμε πάντοτε: Επιζητούμε την ειρήνη. Τείνουμε χείρα φιλίας και καλής γειτονίας. Επιζητούμε την Ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας», είπε ο Προκόπης Παυλόπουλος και επεσήμανε:

«Αλλά οι προϋποθέσεις είναι πάντοτε συγκεκριμένες και δεν υπάρχουν εκπτώσεις. Και οι προϋποθέσεις σημαίνουν ότι η Τουρκία σέβεται στο ακέραιο το Διεθνές και το Ευρωπαϊκό δίκαιο. Ένα δίκαιο το οποίο δεν επιτρέπει καμία αμφισβήτηση, το οποίο εξαφανίζει τις γκρίζες ζώνες. Γκρίζες ζώνες δεν υπάρχουν. Αυτά τα σύνορα τα φυλάτε εσείς, ως Έλληνες και Ευρωπαίοι στρατιώτες. Υπερασπίζεσθε την κυριαρχία, το έδαφος και τα σύνορα της Ελλάδας, την κυριαρχία, το έδαφος και τα σύνορα της Ευρώπης. Και τα υπερασπίζεσθε με γενναιότητα, όπως ταιριάζει στον Έλληνα και τον Ευρωπαίο στρατιώτη. Και το έχει αποδείξει στην Ιστορία», είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

«Και γενναιότητα σημαίνει ότι επιδιώκω την ειρήνη, αλλά είμαι αποφασισμένος να δώσω και την ζωή μου για να υπερασπισθώ τα σύνορα, το έδαφος και την κυριαρχία. Η γενναιότητα δε δεν συμβιβάζεται με προκλήσεις. Ο γενναίος στρατιώτης δεν προκαλεί και δη αναιτίως. Γι’ αυτό είσθε γενναίοι. Γιατί δεν προκαλείτε. Η πρόκληση είναι ίδιον μικρότητας και ανασφάλειας. Και εσείς δεν είσθε ούτε μικροί ούτε ανασφαλείς. Ας πάρουν αυτό το μήνυμα κάποιοι. Τουλάχιστον θα τους είναι χρήσιμο για την πορεία που πρέπει να διαγράψουν στο μέλλον.

Γιατί ο δρόμος είναι πάντα ανοιχτός, αλλά κι εμείς είμαστε αποφασισμένοι και εσείς το αποδεικνύετε. Και πάλι σας ευχαριστώ θερμώς. Να έχετε δύναμη και να είσθε υπερήφανοι γι’ αυτή την μεγάλη αποστολή την οποία επιτελείτε».

Διαβάστε ακόμη: Εντείνεται η τουρκική προκλητικότητα! Νέα απειλή κατά του Προκόπη Παυλόπουλου πάνω από τις Οινούσσες

«Κούφια» τουρκική πρόκληση κατά Παυλόπουλου από τους Τούρκους

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top