Εντείνεται η τουρκική προκλητικότητα! Νέα απειλή κατά του Προκόπη Παυλόπουλου πάνω από τις Οινούσσες

Οι Τούρκοι προειδοποίησαν τους Έλληνες πιλότους να απομακρυνθούν από τον "τουρκικό εναέριο χώρο"

Εντείνεται η τουρκική προκλητικότητα! Νέα απειλή κατά του Προκόπη Παυλόπουλου πάνω από τις Οινούσσες

Το τελευταίο 24ωρο εντείνεται η τουρκική προκλητικότητα και μάλιστα κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στα ακριτικά νησιά.

Σήμερα, για δεύτερη μέρα, οι Τούρκοι «προειδοποίησαν» μέσω ασυρμάτου στις 08:55 και 08:59, τους Έλληνες πιλότους που εκτελούσαν την πτήση προς τη νήσο Παναγιά των Οινουσσών, με επιβάτη τον Προκόπη Παυλόπουλο να απομακρυνθούν από τον «τουρκικό εναέριο χώρο».

Φυσικά, οι Έλληνες τους αγνόησαν και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προσγειώθηκε με ασφάλεια στη νήσο Παναγιά.

Σε δεύτερο χρόνο, οι Τούρκοι προχώρησαν σε νέες παραβιάσεις πάνω από τις νήσους Μακρονήσι και Ανθρωποφάγοι, πέταξαν σήμερα το πρωί δύο τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη.

Ειδικότερα, τα δύο τουρκικά αεροσκάφη εισήλαθαν στο FIR Αθηνών μεταξύ Λέσβου και Λήμνου και πραγματοποίησαν υπέρπτηση πάνω από το Μακρονήσι και τους Ανθρωποφάγους (στο συγκρότημα Φούρνων), στα 8.900 πόδια. Στις 10.27 τα τουρκικά μαχητικά εξήλθαν του FIR Αθηνών, μεταξύ Σάμου και Κω.

 

Όμως το ίδιο σκηνικό συνέβη και χθες. Την στιγμή που το Σινούκ με επιβάτη τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας περνούσε ανάμεσα από το Φαρμακονήσι και το Αγαθονήσι, οι Τούρκοι εξέπεμψαν σήμα από τον ραδιοασύρματο, με το οποίο καλούσαν τον πιλότο του Σινούκ να αποχωρήσει από την περιοχή γιατί όπως είπαν πετούσε σε…  τουρκικό εναέριο χώρο!

Όπως ανέφερε ο πολιτικός συντάκτης του Star Πέτρος Μποτσαράκος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star που παρουσίασε ο Παναγιώτης Στάθης, ήταν μια ακόμη «κούφια πρόκληση», καθώς η ελληνική πλευρά αγνόησε παντελώς την τουρκική παρενόχληση , η οποία και δεν επαναλήφθηκε κατά την διάρκεια της πτήσης.

Βέβαια οι Τούρκοι συνέχισαν το επικίνδυνο παιχνίδι  με παραβάσεις και παραβιάσεις από τουρκικά F 16 και τουρκικά ελικόπτερα, τόσο βόρεια της Λέσβου όσο και νότια του Καστελόριζου.

Μάλιστα, σημειώθηκε και μια εμπλοκή,  καθώς τα οπλισμένα τουρκικά αεροσκάφη αναχαιτίστηκαν από ελληνική μαχητικά.

Διαβάστε επίσης: «Κούφια» τουρκική πρόκληση κατά Παυλόπουλου από τους Τούρκους

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top