«Κούφια» τουρκική πρόκληση κατά Παυλόπουλου από τους Τούρκους

Κάλεσαν το Σινούκ που μετέφερε τον Έλληνα Πρόεδρο να εγκαταλείψει τον ελληνικό εναέριο χώρο!

Την στιγμή που το Σινούκ με επιβάτη τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας περνούσε ανάμεσα από το Φαρμακονήσι και το Αγαθονήσι, κατά την επίσκεψή του στα ακριτικά νησιά, οι Τούρκοι , όπως κάνουν σε όλες τις αντίστοιχες περιπτώσεις ελληνικών πτήσεων στην περιοχή, εξέπεμψαν σήμα από τον ραδιοασύρματο   με το οποίο καλούσαν τον πιλότο του Σινούκ να αποχωρήσει από την περιοχή γιατί όπως είπαν πετούσε σε…  τουρκικό εναέριο χώρο!

Όπως ανέφερε ο πολιτικός συντάκτης του Star Πέτρος Μποτσαράκος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star που παρουσίασε ο Παναγιώτης Στάθης, ήταν μια ακόμη «κούφια πρόκληση», καθώς η ελληνική πλευρά αγνόησε παντελώς την τουρκική παρενόχληση , η οποία και δεν επαναλήφθηκε κατά την διάρκεια της πτήσης.

Το Σινούκ με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας συνέχισε κανονικά την πτήση του, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι δεν αποδέχεται την λογική των προκλήσεων και των γκρίζων ζωνών.

Βέβαια οι Τούρκοι, συνέχισαν  το επικίνδυνο παιχνίδι  με παραβάσεις και παραβιάσεις από τουρκικά F 16 και τουρκικά ελικόπτερα, τόσο βόρεια της Λέσβου όσο και νότια του Καστελόριζου.

Μάλιστα, σημειώθηκε και μια εμπλοκή,  καθώς τα οπλισμένα τουρκικά αεροσκάφη αναχαιτίστηκαν από ελληνική μαχητικά. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top