Αχτσιόγλου: «Μειώσαμε την ανεργία κατά 5 μονάδες»

«Η κυβέρνηση καταβάλλει τιτάνιες προσπάθειες για να στήσει την κοινωνική ασφάλιση στα πόδια της»

Στις πολιτικές της κυβέρνησης για τη μείωσης της ανεργίας αναφέρθηκε η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου μετά από τη συνάντησή της με τον πρωθυπουργό.

Όπως τόνισε ήταν πολιτική δέσμευση της κυβέρνησης να παρέμβει για δραστική μείωση της ανεργίας, κάτι που συνέβη, καθώς τον Απρίλιο κατέγραψε μείωση 5 μονάδων από ό,τι την παρέλαβε.

«Αυτό δεν ήταν εύκολη υπόθεση. Είναι το αποτέλεσμα συντονισμένης δουλειάς που κάνει η κυβέρνηση, με τους ελέγχους από το ΣΕΠΕ», είπε η κυρία Αχτσιόγλου και έκανε λόγο για «τιτάνιες προσπάθειες που καταβάλλει η κυβέρνηση για να στήσει στα πόδια του το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης.

«Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να ανακτήσει τη χαμένη του αξιοπρέπεια το σύστημα», είπε.

Κάνοντας μάλιστα έναν απολογισμό των μέχρι τώρα πεπραγμένων του υπουργείου, αναφέρθηκε στο πρόγραμμα ανέγερσης εργατικών κατοικιών, την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας των φορέων κοινωνικής ασφάλισης, τη δημιουργία κόμβου για την ενημέρωση των πολιτών σε ζητήματα εργασίας, πρόνοιας και κοινωνικής ασφάλισης.

Τόνισε μάλιστα ότι στόχος του υπουργείου είναι η αναδιοργάνωση του κοινωνικού κράτους, αναπέμποντας ωστόσο τις παρεμβάσεις για το 2019 και μετά.

Προανήγγειλε τέλος ρυθμίσεις για την αδήλωτη εργασία, ενώ στο πεδίο της κοινωνικής αλληλεγγύης είπε ότι ιδρύεται δίκτυο για την κοινωνική προστασία και προανήγγειλε και την αναδιοργάνωση του ΟΓΑ, ώστε να δοθεί τέλος στις πελατειακές σχέσεις του παρελθόντος.


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top