Εγκεφαλικά μοιράζει η εφορία! Φουσκωμένα έως και 50% τα περισσότερα εκκαθαριστικά

Πάνω από 1.200 ευρώ επιπλέον φόρο καλούνται να πληρώσουν οι φορολογούμενοι

Φουσκωμένα έως και 50% τα περισσότερα εκκαθαριστικά

Με ρυθμό χελώνας συνεχίζεται, μετά και τη δεύτερη παράταση που δόθηκε για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων έως 21 του μηνός, η υποβολή και εκκαθάριση των δηλώσεων.

Με βάση τα πρώτα πρωινά στοιχεία της ΑΑΔΕ προκύπτει ότι οι φορολογικές δηλώσεις που έχουν εκκαθαριστεί μόλις και μετά βίας ξεπερνούν τα 5,8 εκατομμύρια.

Πάνω από 4 στους 10 φορολογούμενους καλούνται στο τέλος του μηνός να πληρώσουν επιπλέον φόρο με την πρώτη δόση, ενώ οι άλλες δύο πρέπει να πληρωθούν στο τέλος Σεπτεμβρίου η δεύτερη και στο τέλος Νοεμβρίου η τρίτη και τελευταία.

Κατά μέσο όρο ο φόρος που αντιστοιχεί σε 2,3 εκατ. φορολογούμενους που έχουν χρεωστικό εκκαθαριστικό αναλογεί επιπλέον φόρος 1.330,87 ευρώ όταν οι πρώτες εκκαθαρίσεις έδιναν επιπλέον φόρο κατά μέσο όρο 700 ευρώ.

Σχεδόν άλλοι 4 στους 10 φορολογούμενους δεν θα έχουν δοσοληψίες με την Εφορία καθώς το εκκαθαριστικό τους προέκυψε "μηδενικό".

Οι υπόλοιποι "τυχεροί" έχουν λαμβάνειν επιστροφή φόρου, αν δεν χρωστούν και αν δεν πιαστούν στη τσιμπίδα του συμψηφισμού ακόμη και έναντι μελλοντικής οφειλής όπως είναι ο επικείμενος ΕΝΦΙΑ.

Αυτοί όμως οι "τυχεροί" κατά μέσο όρο πρέπει να αναμένουν επιστροφή 369,14 ευρώ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top