Κ. Μακρή: Όργιο φοροδιαφυγής σε όλη την χώρα

Ο φαύλος κύκλος με τις απαιτήσεις του κράτους και την αδυναμία καταβολής φόρων

Το όργιο φοροδιαφυγής που αποκαλύπτεται σε όλη την χώρα σχολίασε η Κάτια Μακρή στο σημερινό κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με την Μάρα Ζαχαρέα.  

«Έχουμε πέσει σε ένα φαύλο κύκλο.  Το κράτος λέει «βγαίνετε - δεν βγαίνετε θα μου πληρώσετε  τους φόρους». Οι επιχειρηματίες λένε «μου πηγές το ΦΠΑ στο 24%,  δεν βγαίνουμε και κλέβουμε το κράτος». Και πολλοί λένε και τι είναι να μου το κλείσουν το κατάστημα δυο μέρες; Θα βγάλω τα σπασμένα απο τις υπόλοιπες. Συνειδητά το κάνουν  δηλαδή» τόνισε η σχολιάστρια του Star.   

Όπως πρόσθεσε,  αποδεικνύεται από τους ελέγχους που έχουν γίνει μέχρι τώρα ότι  η φοροδιαφυγή οργιάζει φέτος σε όλη τη χώρα. Τα στοιχεία στα οποία αναφέρθηκε για την φοροδιαφυγή είναι αποκαλυπτικά καθώς δείχνουν   πανελλαδικά   1 στις 2 επιχειρήσεις να εντοπίζεται με παραβάσεις, το  64% στην Αττική, το 62% Μύκονο, Σαντορίνη και Αργοσαρωνικό,  το  56% στην  Θεσσαλονίκη και το 45%  στην Πατρα.

Κατέληξε στο σχόλιό της η Κάτια Μακρή:

«Τώρα, είναι καλό που γίνονται οι έλεγχοι, γιατι ειναι και ο μόνος τρόπος να μαζέψεις χρήματα. Αρκεί να έχουν διάρκεια και να μην  είναι επικοινωνιακοί. Γιατι και πέρσι για παράδειγμα , δυναμικά ξεκίνησαν,  πλην όμως, όπως φάνηκε εκ του αποτελέσματος στην  πορεία τα παράτησαν. Γι’  αυτό και ενώ είχαμε 25 εκ. τουρίστες,  είχαμε και 1 δις μειωμένα έσοδα. Ελπίζουμε φέτος να μην γίνει το ίδιο».  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top