Κ. Μακρή: Όργιο φοροδιαφυγής σε όλη την χώρα

Ο φαύλος κύκλος με τις απαιτήσεις του κράτους και την αδυναμία καταβολής φόρων

Το όργιο φοροδιαφυγής που αποκαλύπτεται σε όλη την χώρα σχολίασε η Κάτια Μακρή στο σημερινό κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με την Μάρα Ζαχαρέα.  

«Έχουμε πέσει σε ένα φαύλο κύκλο.  Το κράτος λέει «βγαίνετε - δεν βγαίνετε θα μου πληρώσετε  τους φόρους». Οι επιχειρηματίες λένε «μου πηγές το ΦΠΑ στο 24%,  δεν βγαίνουμε και κλέβουμε το κράτος». Και πολλοί λένε και τι είναι να μου το κλείσουν το κατάστημα δυο μέρες; Θα βγάλω τα σπασμένα απο τις υπόλοιπες. Συνειδητά το κάνουν  δηλαδή» τόνισε η σχολιάστρια του Star.   

Όπως πρόσθεσε,  αποδεικνύεται από τους ελέγχους που έχουν γίνει μέχρι τώρα ότι  η φοροδιαφυγή οργιάζει φέτος σε όλη τη χώρα. Τα στοιχεία στα οποία αναφέρθηκε για την φοροδιαφυγή είναι αποκαλυπτικά καθώς δείχνουν   πανελλαδικά   1 στις 2 επιχειρήσεις να εντοπίζεται με παραβάσεις, το  64% στην Αττική, το 62% Μύκονο, Σαντορίνη και Αργοσαρωνικό,  το  56% στην  Θεσσαλονίκη και το 45%  στην Πατρα.

Κατέληξε στο σχόλιό της η Κάτια Μακρή:

«Τώρα, είναι καλό που γίνονται οι έλεγχοι, γιατι ειναι και ο μόνος τρόπος να μαζέψεις χρήματα. Αρκεί να έχουν διάρκεια και να μην  είναι επικοινωνιακοί. Γιατι και πέρσι για παράδειγμα , δυναμικά ξεκίνησαν,  πλην όμως, όπως φάνηκε εκ του αποτελέσματος στην  πορεία τα παράτησαν. Γι’  αυτό και ενώ είχαμε 25 εκ. τουρίστες,  είχαμε και 1 δις μειωμένα έσοδα. Ελπίζουμε φέτος να μην γίνει το ίδιο».  

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top