Γεννηματά: Ο Τσίπρας πρόδωσε τις αξίες της Αριστεράς

«Η χώρα χρειάζεται νέα ετυμηγορία του ελληνικού λαού»

Επίθεση Γεννηματά στον Τσίπρα

«Έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση τώρα χρειάζεται νέα ετυμηγορία του ελληνικού λαού» τόνισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΔΗ.ΣΥ), Φώφη Γεννηματά, σε συνέντευξή της στον τηλεοπτικό σταθμό «Σκάι» και στην εκπομπή του Τάκη Χατζή «Ακραίως».  

Όπως συμπλήρωσε το μήνυμα που στέλνει η κοινωνία είναι υπέρ των κυβερνήσεων συνεργασίας και ανέφερε ότι αν δεν αλλάξουν τα (εκλογικά) ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ, «ώστε να συνετιστούν», το αδιέξοδο της χώρας θα εντείνεται, ενώ έκανε λόγο για «καρικατούρα δικομματισμού» από ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ.   

Η κ. Γεννηματά υποστήριξε ότι πρέπει να γίνει Εξεταστική για την πορεία της οικονομίας από το 2000 έως σήμερα, «όχι για να ποινικοποιηθεί η πολιτική ζωή του τόπου, αλλά για να ξεκαθαρίσει το τοπίο και άπαντες να αντιληφθούν τι συνέβη στη χώρα».

Σχετικά με το ότι ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Σημίτης δεν θα ήταν αρνητικός σε μια τέτοια εξεταστική, ανέφερε ότι «όλα τα νομοθετήματα και τα εργαλεία διαφάνειας στον τόπο προέρχονται από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ»  και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι χρησιμοποιεί όλο αυτό το θεσμικό οπλοστάσιο προκειμένου να σπιλώσει τους πολιτικούς του αντιπάλους «γιατί είναι με την πλάτη στον τοίχο».

Η κ. Γεννηματά ανέφερε ότι ο Α. Τσίπρας δεν έχει καμία σχέση με την κεντροαριστερά, χαρακτήρισε την πολιτική του ως «συντηρητική δεξιά πολιτική» και ισχυρίσθηκε ότι ο πρωθυπουργός έχει προδώσει όλες τις αξίες της αριστεράς, «έχει κάψει την ελπίδα» του ελληνικού λαού στον οποίο δεν αξίζει η παραίτηση και καθημερινά γίνεται όλο και περισσότερο "ένα" με τον συγκυβερνήτη του κ. Καμμένο».

Κατηγόρησε επίσης τον ΣΥΡΙΖΑ ότι με την «αλλοπρόσαλλη πολιτική του πισωγύρισε τη χώρα» και τώρα προσπαθεί να την επαναφέρει ανεπιτυχώς και υποστήριξε ότι  οι κυβερνήσεις και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που μετείχαν σε κυβερνήσεις έφερναν μεταρρυθμίσεις.

Κατηγόρησε ακόμη τον  ΣΥΡΙΖΑ ότι  υλοποιεί τις πολιτικές που του επιβάλλουν οι πιο συντηρητικοί κύκλοι της Ευρώπης  και ότι «περνάει αυτά που αρνήθηκαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις».

Για τον κ. Καμμένο, η κ. Γεννηματά έκανε λόγο για αντιθεσμικές ενέργειες που πρέπει να διερευνηθούν και έθεσε το ερώτημα γιατί τον καλύπτει ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σ. Κοντονής.

«Βλέπω ύποπτες ενέργειες και θέλω απαντήσεις» τόνισε  η κ. Γεννηματά, η οποία μίλησε και για αγωνία του πρωθυπουργού να καλύψει τον κ. Π. Καμμένο.

Σχετικά με τις αποκαλύψεις του κ. Γ. Βαρουφάκη, η κ. Γεννηματά δήλωσε ότι το καλοκαίρι του 2015 σε δική της ερώτηση, ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για Plan B που ήταν εν γνώσει του και ανέλαβε την πολιτική ευθύνη.

«Ένα πράγμα είναι οι υπηρεσίες του κράτους να έχουν ένα Plan B για παν ενδεχόμενο, και άλλο πράγμα να γίνονται σε σπίτια κυβερνητικοί σχεδιασμοί» τόνισε  η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.  

Μάλιστα έκανε λόγο για «σχεδιασμούς στα όρια της εκτροπής ακόμα και του ίδιου του πολιτεύματος», και προσθέτοντας ότι «η πορεία για την απόδοση ευθυνών είναι μπροστά, η δικαιοσύνη δεν είναι εκδίκηση».

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αρνήθηκε οποιονδήποτε σχολιασμό της συνέντευξης του Α. Τσοχατζόπουλου, λέγοντας ότι όσοι την άκουσαν, έβγαλαν τα συμπεράσματά τους.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top