Γιούνκερ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: «Είστε γελοίοι»

Αναλυτικά ο διάλογος του Προέδρου της Κομισιόν με τον Πρόεδρο του ΕΚ

Την απογοήτευσή και την αποστροφή του, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ προς τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, για το γεγονός ότι ελάχιστα από αυτά αποφάσισαν σήμερα το πρωί να παραστούν στην ολομέλεια για τον απολογισμό της μαλτέζικης προεδρίας. Σε μια άδεια αίθουσα, με λιγότερα από 30 μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου παρόντα, ο Γιούνκερ, αντί απολογισμού της προεδρίας, φώναξε στα μέλη «αυτό που συμβαίνει σήμερα το πρωί είναι γελοίο».

Ο Γιούνκερ κατηγόρησε τους απόντες ευρωβουλευτές για έλλειψη σεβασμού προς τις προεδρίες των μικρών χωρών και σημείωσε ότι δεν πρόκειται να ξαναπαραβρεθεί σε τέτοια «άδεια» συνεδρίαση. Αφού επαίνεσε τέλος την μαλτέζικη προεδρία, δεν διάβασε τελικά το απολογιστικό του εξαμήνου,  κείμενο που είχε ετοιμάσει.

Αναλυτικά ο διάλογος του Προέδρου της Κομισιόν με τον Πρόεδρο του ΕΚ, που έσπευσε να τον εγκαλέσει έχει ως εξής:

Γιούνκερ: «Αυτό εδώ σήμερα είναι γελοίο. Θα ήθελα να καλωσορίσω το γεγονός ότι κάνατε τον κόπο να εμφανιστείτε τόσο νωρίς, αλλά υπάρχουν το πολύ 30 μέλη του κοινοβουλίου παρόντα στην συγκεκριμένη συνεδρίαση, κάτι που αποδεικνύει μόνο το γεγονός ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δεν είναι σοβαρό γι’ αυτό το θέμα. Αν δεν ήταν ο κύριος Μουσκάτ και ήταν ο κ.Μακρόν ή η κ.Μέρκελ η αίθουσα θα ήταν γεμάτη».

Ταγιάνι: «Θα σας παρακαλούσα κύριε Πρόεδρε να δείχνετε περισσότερο σεβασμό, μπορείτε να μας κριτικάρετε, αλλά η Κομισιόν δεν ελέγχει το κοινοβούλιο, το κοινοβούλιο ελέγχει την Κομισιόν».

Γιούνκερ: «Σήμερα βρίσκονται εδώ μόνο ελάχιστα μέλη του ΕΚ για να ελέγξουν την Κομισιόν. Είστε γελοίοι. Ήθελα να τιμήσω τη μαλτέζικη προεδρία».

Ταγιάνι: «Σας παρακαλώ να αλλάξετε τη γλώσσα σας»

Γιούνκερ: «Δεν θα ξανάρθω σε τέτοια συνεδρίαση. Το ΕΚ πρέπει να σέβεται και τις προεδρίες των μικρών χωρών κάτι που το ΕΚ σήμερα δεν κάνει».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top