Σφοδρή επίθεση Μητσοτάκη στην κυβέρνηση -Καμμένος,Πολάκης και συμφωνία στο στόχαστρο

Στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή το πρωί της Δευτέρας-Πρώτη ανάρτηση:03-07-2017 12:48

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης το μεσημέρι της Δευτέρας στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή.

«Κύριε Τσίπρα, είστε ο τελευταίος που μπορεί να μας κάνει υποδείξεις! Ζήτησα να γίνει αυτή η συζήτηση για να μάθει ο λαός για τη συμφωνία, που έχει τις υπογραφές των ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ και δεσμεύει τη χώρα για πολλά χρόνια», είπε χαρακτηριστικά ο κ.Μητσοτάκης.

«Έχετε ξεπεράσει τους εαυτούς σας. Οδηγείστε σε πολιτική ακρότητα. Ο πολιτικός κυνισμός σας δεν έχει όρια», είπε στη συνέχεια, μένοντας σε τρία σημεία. Πρώτον στη στάση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου, «δεύτερον στην πίεση που ασκεί η κυβέρνηση στην δικαιοσύνη και τρίτον στους ελέγχους σχετικά με τις λίστες και το λαθρεμπόριο καυσίμων».  

Για Καμμένο και Πολάκη 

Πιο συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της ΝΔ, αναφερόμενος στον Πάνο Καμμένο, έκανε λόγο για «ασχήμια δημόσιας παρουσίας», και εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον υπουργό Εθνικής Άμυνας για τις «αναρτήσεις με το παιδί του, για τις πτήσεις με τα ελικόπτερα και τις αλλεπάλληλες συνομιλίες με ισοβίτες». Ο κ.Μητσοτάκης μίλησε για «εκτροπή που παραβιάζει την διάκριση των εξουσιών» 

Απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό, ο κ.Μητσοτάκης του είπε «η εξουσία σας έχει φθείρει, δεν βγαίνετε από τα γραφεία σας».

Ο πρόεδρος του ΝΔ, κατηγόρησε την κυβέρνηση για την «συνολική πίεση που ασκείται στη δικαιοσύνη, χωρίς ντροπή και αίσθηση κινδύνου», κάνοντας ειδική αναφορά στον αναπληρωτή υπουργό υγείας, Παύλο Πολάκη, τον οποίο χαρακτήρισε «θεσμικά χυδαίο και πολιτικά ανεύθυνο».  «Οι αναρτήσεις του είναι τόσο γραφικές που κάποιος καλοπροαίρετος θα μπορούσε να τις αποδώσει στον καύσωνα, αλλά οι επιθέσεις του στη δικαιοσύνη είναι πολύ σοβαρές», πρόσθεσε.

«Οι θεσμοί είναι πάνω από  πρόσωπα… Η δημόσια ζωή έχει χάσει επαφή με το κράτος δικαίου, όπως η οικονομία έχασε την επαφή της με την ανάπτυξη», είπε σε άλλο σημείο.

«Για χρόνια μας –κύριε Τσίπρα- μας συκοφαντούσατε ότι καλύπταμε λαθρεμπόρους και φοροφυγάδες, μας κατηγορούσατε για σχέσεις διαπλοκής. Τι έγινε όμως με τους ελέγχους στο λαθρεμπόριο καυσίμων και τις λίστες Λαγκάρντ και Μπόργιανς; Να σας πως εγώ! Μέσα σε 30 μήνες εισπράξατε 100 εκατομμύρια ευρώ. Ειδικά από τη λίστα Μπόργιανς εισπράξατε μόνον 137.000 ευρώ! Μπράβο σας», είπε στη συνέχεια

Ο ίδιος διαβεβαίωσε ότι το κόμμα του θα διαφυλάξει το δημοκρατικό κεκτημένο της πατρίδας, προειδοποιώντας τον πρωθυπουργό πως «θα λογοδοτήσετε για τις συμπεριφορές σας». 

Μιλώντας ειδικά για τη συμφωνία που επετεύχθη στις 15 Ιουνίου στο Eurogroup, ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε πως η κυβέρνηση βλέπει επιτυχίες εκεί που δεν υπάρχουν!

"Αστοχήσατε, καθυστερήσατε, μας φέρατε νέα μέτρα που τα ψηφίσατε για να παραμείνετε στην εξουσία"

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του πρωθυπουργού πως «η Ελλάδα γυρίζει σελίδα», ο κύριος Μητσοτάκης είπε «κοντεύει να σκιστεί το βιβλίο».

«Αστοχήσατε, αποτύχατε στους στόχους σας και την πληρώνουμε εμείς», πρόσθεσε, υπενθυμίζοντας το πόσο καθυστέρησε να κλείσει η 2η αξιολόγηση, η οποία αντί να ολοκληρωθεί τον Φεβρουάριο του 2016, ολοκληρώθηκε τον Ιούνιο του 2017.

Απευθυνόμενος στον υπουργό Οικονομικών του είπε, «κύριε Τσακαλώτο μας λέγατε “ότι αν καθυστερήσει η αξιολόγηση καήκαμε!”, δεν μιλάγατε για τον καύσωνα να υποθέσω».

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για «πολιτική απάτη», αφού έλεγε συνεχώς στον ελληνικό λαό, πως δεν θα πάρει ούτε ένα ευρώ επιπλέον μέτρα και έκανε εντελώς το αντίθετο. «Μιλάτε για αντίμετρα, αλλά δεν μιλάτε καθόλου για τα μέτρα. Υποσχεθήκατε παροχές 12 δις και υπογράψατε μέτρα 14,5 δις» , τόνισε.

«Ψηφίσατε τα μέτρα για το βουλευτικό έδρανο και όχι για το χρέος», είπε απευθυνόμενος προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Καταλήγοντας, ο πρόεδρος της Ν.Δ. εμφανίστηκε βέβαιος ότι η κοινωνία είναι έτοιμη για μια μεγάλη προσπάθεια εθνικής ανασυγκρότησης και απηύθυνε προσκλητήριο «σε όλες τις υγιείς πολίτικες δυνάμεις», ζητώντας να προσφέρουν οι καλύτεροι ασχέτως ιδεολογικών καταβολών.

"Η ΝΔ έχει σχέδιο, η Ελλάδα χρειάζεται πολιτική αλλαγή"

Τόνισε ότι το κόμμα του έχει και σχέδιο και όραμα και θα καταφέρει να πείσει τους δανειστές για τη μείωση στους στόχους των πρωτογενών πλεονασμάτων, να προσελκύσει επενδύσεις, να υλοποιήσει μεταρρυθμίσεις και να βάλει τη χώρα σε τροχιά ανάπτυξης βελτιώνοντας την καθημερινότητα και τα οικονομικά όλων των Ελλήνων.

«Τα πράγματα αλλάζουν στην Ευρώπη…  Η ευρωζώνη αναπτύσσεται καλύτερα… Η  Ελλάδα πρέπει να ακολουθήσει το κύμα των θετικών εξελίξεων… Η Ελλάδα χρειάζεται πολίτική αλλαγή και σχέδιο! Όχι άλλα σκοτεινά χρόνια, το μέλλον δεν μπορεί να περιμένει», κατέληξε ο πρόεδρος της ΝΔ. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top