40 ημέρες χωρίς τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη - Τι ετοιμάζει η οικογένεια του

Δείτε την ανακοίνωση

Σαράντα ημέρες πέρασαν από τον θάνατο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και η οικογένεια του ετοιμάζεται να τελέσει μνημόσυνο στη μνήμη του σπουδαίου πολιτικού στο Κολωνάκι. 

«Με τη συμπλήρωση 40 ημερών από το θάνατο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση την Τετάρτη 5 Ιουλίου 2017 και ώρα 9:00, μετά το πέρας της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου στην Σκουφά», αναφέρει σχετική ανακοίνωση. 

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης απεβίωσε στις 29 Μαΐου 2017 τα ξημερώματα (1 π.μ.) σε ηλικία 98 ετών. Η εξόδιος ακολουθία εψάλη στις 31 Μαΐου με τιμές εν ενεργεία πρωθυπουργού στη Μητρόπολη Αθηνών, ενώ κηρύχθηκε και τετραήμερο δημόσιο πένθος από την ημέρα του θανάτου του. Ετάφη μία μέρα αργότερα στο Ακρωτήριο Αργουλιδέ των Χανίων δίπλα στη σύζυγό του Μαρίκα.

Ιδιαίτερη συγκίνηση προκάλεσαν τα λόγια, με τα οποία ποχαιρέτησαν τον πατέρα τους, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Ντόρα Μπακογιάννη. 

«Σε θυμάμαι μικρό παιδάκι, όταν ήμασταν εξόριστοι. Καθώς μεγάλωνα, δεν είχες χρόνο να διαθέσεις. Είχες την γενναιότητα να κονταίνεις εσύ, έτσι ώστε να ψηλώνω εγώ, για να μην πέφτει βαριά η σκιά σου πάνω μου... », είχε πει μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον επικήδειο λόγο του, κάνοντας πολλούς να δακρύσουν. 

«Δε χωράς εδώ ψηλέ, σήκω πάνω». Με τη φράση αυτή και δάκρυα στα μάτια η Ντόρα Μπακογιάννη, αποχαιρέτισε τον πατέρα της Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, κατά τον επικήδειο που εκφώνησε πριν την ταφή του επίτιμου στα Χανιά.

Δείτε επίσης:

Όταν ΕΝΩΝΟΝΤΑΙ οι πρωθυπουργοί: Καραμανλής, Τσίπρας, Σαμαράς και Παπανδρέου μαζί στην εξόδιο ακολουθία του Μητσοτάκη-ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΦΩΤΟ

Το ΠΛΑΝΟ που σπάει καρδιές - Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κλαίει στην αγκαλιά της γυναίκας του και της Ντόρας Μπακογιάννη μετά τον επικήδειο

ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΦΩΤΟ από το αρχείο: Ο Μητσοτάκης με Γέλτσιν, Μέιτζορ, Μιλόσεβιτς, Ντεστέν, Καραμανλή και Παπανδρέου

ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟ: Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης «πέρασε» για ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ φορά μπροστά από τη Βουλή

Συγκινητικό αντίο: Το χάδι του Κυριάκου στο φέρετρο του πατέρα του και η αγκαλιά στον γιο του

Δίπλα στη σύζυγό του Μαρίκα θα ταφεί ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης

ΡΑΚΟΣ η Ντόρα Μπακογιάννη: Με αναπηρικό αμαξίδιο εμφανίστηκε πλάι στη σορό του πατέρα της –ΒΙΝΤΕΟ

 

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top