Μοσκοβισί: Τις επόμενες εβδομάδες η πρόταση για έξοδο της Ελλάδας από την διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος

Τι μεταδίδει ο ανταποκριτής του Star στις Βρυξέλλες Θ. Αθανασίου

Μοσκοβισί: Τις επόμενες εβδομάδες η πρόταση για έξοδο της Ελλάδας από την διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος

Τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να προτείνει και επισήμως η Κομισιόν τον τερματισμό της διαδικασίας περί υπερβολικού ελλείμματος της Ελλάδα, δήλωσε στις Βρυξέλλες, ο Επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί, όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του Star στις Βρυξέλλες Θάνος Αθανασίου.

Ο Επίτροπος,  απαντώντας σε ερώτηση  του Θ. Αθανασίου  κατά τη διάρκεια παρουσίασης μιας νέας πρότασης της Κομισιόν για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής εταιρειών, δήλωσε πως τις επόμενες εβδομάδες θα γίνει η επίσημη πρόταση και στη συνέχεια την τελική απόφαση θα λάβουν τα επόμενα Συμβούλια eurogroup και Ecofin.

Ο Πιέρ Μοσκοβισί δήλωσε ακόμη  ότι γνωρίζει ότι η Ελλάδα έχει μειώσει το έλλειμμά της με βιώσιμο τρόπο κάτω από την τιμή αναφορά της Συνθήκης (3%) και πιστοποίησε ότι αυτό δείχνουν και όλες οι προβολές για τα επόμενα χρόνια.

Ο Επίτροπος αναγνώρισε για μια ακόμα φορά την προσαρμογή που έχει γίνει και τόνισε ότι θα είχε ήδη προτείνει τον τερματισμό του EDP, αλλά δεν ήθελε να παρέμβει στη διαπραγμάτευση για τη 2η αξιολόγηση. Τώρα που η αξιολόγηση έχει ολοκληρωθεί, μπορούν να ληφθούν όλες οι σχετικές αποφάσεις.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top