Χωρίς γραβάτα ο Τσίπρας, χωρίς τυμπανοκρουσίες ο Τσακαλώτος για το Eurogroup

Πυρ ομαδόν αντιπολίτευση κατά της κυβέρνησης

Χωρίς γραβάτα ήταν η πρώτη εμφάνιση του πρωθυπουργού  μετά το Eurogroup,   παρά το γεγονός ότι λίγες ώρες πριν,  το Μέγαρο Μαξίμου υποστήριζε πως η Αθήνα πήρε αυτά που ήθελε.

Πάντως ο βασικός διαπραγματευτής, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος,  εμφανίστηκε πιο συγκρατημένος: «Είναι αυτή η αποσαφήνιση που αξίζει στον ελληνικό λαό μετά από τις μεταρρυθμίσεις που υλοποιήθηκαν και τις θυσίες που έχουν κάνει; Ίσως οχι. Αλλά αναγνωρίζουμε ότι δεν θέλουμε το τέλειο να είναι εχθρός του καλού».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης,  ενώ χωρίς πανηγυρισμούς υποδέχθηκαν τη συμφωνία βουλευτές και στελεχη του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η απόφαση απέχει από αυτό που εμείς θα επιθυμούσαμε, ωστόσο είναι μία απόφαση με θετικά στοιχεία, τα οποία αναγνωρίζονται διεθνώς» δήλωσε συγκεκριμένα  ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Την ίδια ώρα η αντιπολίτευση εξαπολύει πυρ ομαδόν.  

Προ ημερησίας συζήτηση στη βουλή για τη συμφωνία του Eurogroup ζητησε η ΝΔ, ενώ  ο πρόεδρός της Κυριάκος Μητσοτακης άσκησε δριμεία  κριτική στην κυβέρνηση, μιλώντας σήμερα στον Alpha.

 Aντιδράσεις υπήρξαν και από τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης. «Για μνημόνια διαρκείας» κάνει λόγο το ΚΚΕ, «πολύ κακό για το τίποτα»  σχολίασε η Φώφη Γεννηματά.  

«‘Εκανε δεκτό το σχέδιο Σόιμπλε»  κατηγορεί την κυβέρνηση το Ποτάμι, «συγκρότηση μεγάλης κυβέρνησης» ζητά εκ νέου η Ένωση Κεντρώων,  «υπέγραψε την υποδούλωση της Ελλάδος μέχρι το 2060» αναφέρει η Χρυσή Αυγή.   

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top