Τζανακόπουλος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star: H συμφωνία είναι και καλή και πραγματική

Υποστήριξε ότι η απόφαση του Eurogroup «δίνει καθαρό σήμα στις αγορές»

«Είναι καλή και πραγματική η συμφωνία που πήραμε και δίνει ένα μεγάλο μήνυμα στις αγορές για να σταθεροποιηθούν»  τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με την Μάρα Ζαχαρέα,  αμφισβητώντας μάλιστα το γεγονός ότι ήταν χλιαρή η αντίδρασή τους σήμερα  στα ύψη των spreads, ενώ εμφανίστηκε βέβαιος και για θετική κατάληξη, έστω και αν χρειασθεί ένα μικρό διάστημα.    

«Ο στόχος είναι τον Αύγουστο του 2018 η Ελλάδα να βγει στις αγορές και να μπορεί να αναχρηματοδοτεί την αποπληρωμή του χρέους της» επισήμανε ο κ. Τζανακόπουλος.   

Ο κ. Τζανακόπουλος αναφέρθηκε στον πυλώνα της εμπιστοσύνης προς την Ελλάδα, η οποία αποκαθίσταται όπως υποστήριξε,  ενώ αναφέρθηκε και στους θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης το α΄ τρίμηνο του 2017, «σε πείσμα της καταστροφολογίας της αντιπολίτευσης», όπως ανέφερε.       

Όσον αφορά το 2% των πρωτογενών πλεονασμάτων, για τα οποία δεσμεύεται η Ελλάδα μέχρι το 2060,  ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ισχυρίσθηκε ότι «είναι ένα νούμερο το  οποίο δίνει την δυνατότητα στην ελληνική οικονομία να εξαιρείται από το σύμφωνο σταθερότητας και αυτό είναι μια θετική εξέλιξη», ενώ επισήμανε και ότι υποχρέωση για πρωτογενή  πλεονάσματα ύψους 3,5% θα διαρκέσει μέχρι το 2022.        

Στο ερώτημα της Μάρας Ζαχαρέα, για το αν έχει να σχολιάσει κάτι για την ανάρτηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου χθες το βράδυ, την οποία αργότερα κατέβασε και την απέδωσε στο γιο του, ο κ. Τζανακόπουλος αρκέσθηκε να αναφέρει: «Νομίζω ότι ο κ. Καμμένος έχει απαντήσει»…  

    

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top