Μητσοτάκης από το Αμύνταιο: Άμεση η ανάγκη μετεγκατάστασης οικισμών αλλά και εξυγίανσης της ΔΕΗ

Τι δήλωσε για την κατολίσθηση στο ορυχείο και τις καταστροφές στους Αναργύρους

Μητσοτάκης από το Αμύνταιο: Άμεση η ανάγκη μετεγκατάστασης οικισμών αλλά και εξυγίανσης της ΔΕΗ

Το Αμύνταιο επισκέφθηκε σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης προκειμένου να δει από κοντά το μέγεθος των καταστροφών, που προκάλεσε στην περιοχή η κατολίσθηση στο ορυχείο της Δ.Ε.Η.

Ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος  ενημερώθηκε για τις συνέπειες στις τοπικές κοινωνίες, τη Δ.Ε.Η. και την ενεργειακή ευστάθεια της χώρας, δήλωσε:

 «Ήρθα εδώ, στην περιοχή του Αμυνταίου, για να έχω προσωπική άποψη για το μέγεθος της ζημιάς που συντελέστηκε από την πολύ μεγάλη κατολίσθηση του περασμένου Σαββάτου.

 Έχει γίνει μία πάρα πολύ σημαντική ζημιά, η οποία θα πάρει σημαντικό χρόνο για να αποκατασταθεί.

 Άμεση προτεραιότητα είναι η αντικειμενική διερεύνηση των αιτιών αυτής της μεγάλης κατολίσθησης, μέσα από τις επιτροπές οι οποίες έχουν συγκροτηθεί».

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στις δηλώσεις του και στην ανάγκη  μετεγκατάστασης των Αναργύρων την οποία χαρακτήρισε «άμεση προτεραιότητα».

Για το  ίδιο θέμα δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ:

«Μία δέσμευση, η οποία έχει αναληφθεί από την Ελληνική Πολιτεία από το 2011, αλλά, δυστυχώς, έχει καθυστερήσει αδικαιολόγητα πολύ. Τώρα, πια, καθίσταται επιτακτική ανάγκη, διότι κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές.

 Και βέβαια, θα περιμένουμε και θα ερευνούμε συνέχεια, σε συνδυασμό με την Επιχείρηση, τις δράσεις που πρέπει να αναληφθούν, για να ξαναλειτουργήσει το ορυχείο και ο σταθμός του Αμυνταίου.

 Επίσης, ζήτημα προτεραιότητας είναι η εξασφάλιση της λειτουργίας του δικτύου τηλεθέρμανσης, το οποίο καλύπτει 10.000 νοικοκυριά στην ευρύτερη περιοχή του Αμυνταίου».

Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην ανάγκη εξυγίανσης της ΔΕΗ, για την οποία ανέφερε:

«Δυστυχώς, αυτή η μεγάλη καταστροφή ήρθε σε μία στιγμή όπου η Δ.Ε.Η. είναι, ήδη, οικονομικά επιβαρυμένη. Γι’ αυτό και επιβάλλεται, το συντομότερο δυνατό, να προχωρήσει ένα επιθετικό σχέδιο εξυγίανσης της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού, που θα εξασφαλίσει μία ισχυρή και βιώσιμη Δ.Ε.Η. στο κέντρο των ενεργειακών εξελίξεων της χώρας».  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top