Λεμέρ στον Τσίπρα: Χρειαζόμαστε τύχη σαν αυτή που δίνει το … βραχιολάκι μου από την Αμοργό!

«Συν Αθηνά και χείρα κίνει» η απάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού

Λεμέρ στον Τσίπρα: Χρειαζόμαστε τύχη σαν αυτή που δίνει το … βραχιολάκι μου  από την Αμοργό!

«Η  αισιοδοξία δεν φτάνει πάντα και χρειάζεται και τύχη» σχολίασε ο  Γάλλος υπουργός Οικονομικών  Μπρούνο Λε Μερ, κατά τον διάλογο που είχε  με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα  μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες, παραπέμποντας στο…  βραχιολάκι  που φορά και είχε αγοράσει  από την Αμοργό!   

«Η τύχη είναι αυτή την οποία έχω στο χέρι μου είναι ένα βραχιολάκι από το νησί της Αμοργού, που είναι και το αγαπημένο μου νησί. Είμαι, λοιπόν, βέβαιος ότι με την αισιοδοξία που μας διέπει και με την τύχη που θα μας δώσουν οι Έλληνες θεοί θα τα καταφέρουμε» δήλωσε συγκεκριμένα ο Λε Μερ!   

Πιο ορθολογιστής φάνηκε πάντως ο Έλληνας πρωθυπουργός, ο οποίος σχολίασε από την πλευρά του: «Υπάρχει το αρχαίο ρητό: "Συν Αθηνά και χείρα κίνει". Εμείς είμαστε βέβαιοι για την εύνοια των θεών, τώρα πρέπει να κάνουμε κι εμείς, όμως, το καθήκον μας για να τους βοηθήσουμε λίγο».

Τσίπρας: Σημαντική η πρωτοβουλία Λε Μερ -  Εφικτή η λύση στο Eurogroup  

Καλωσορίζοντας νωρίτερα τον Γάλλο υπουργό Οικονομικών, ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε πολύ σημαντική την πρωτοβουλία που έχει αναλάβει. «Βρισκόμαστε κοντά σε μία λύση, περισσότερο από ποτέ, που θα αντιστοιχεί στις θυσίες του ελληνικού λαού, μία λύση για τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους και αυτή η λύση θα είναι όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά για όλη την Ευρώπη», δήλωσε ο κ. Τσίπρας.

O πρωθυπουργός ανέφερε ακόμη ότι πιστεύει πως «είναι εφικτό αυτή η διέξοδος να βρεθεί στο πλαίσιο του Eurogroup την ερχόμενη Πέμπτη, ώστε να μη χρειαστεί να βρεθεί στο επίπεδο των ηγετών, στο επίπεδο της Συνόδου Κορυφής, γιατί αν και αυτό θα έδινε μεγελύτερες πιθανότητες, εντούτοις η δραματοποίηση του προβλήματος δεν οφελεί κανέναν».

 Επισήμανε ακόμη ότι «η Ευρώπη έχει περάσει πολύ μεγάλες δυσκολίες, αλλά έχει αντέξει» και ότι «τώρα οφείλει να αποδείξει ότι μπορεί να λύνει τα προβλήματά της μόνη της, μπορεί να βρίσκει λύσεις και να κοιτάει μπροστά». Στο ίδιο πνεύμα τόνισε επίσης ότι   «είμαστε σε μία στιγμή που η Ευρώπη χρειάζεται να κοιτάξει μπροστά, να κοιτάξει το μέλλον και πιστεύω ότι οι τελευταίες εξελίξεις μάς κάνουν πιο αισιόδοξους γι' αυτό».

 Συγχαρητήρια στον Τσίπρα για το θάρρος «να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις» από τον Γάλλο Υπουργό Οικονομικών

Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών διαβίβασε στον κ. Τσίπρα τα φιλικά αισθήματα του προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατικής, Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος του ζήτησε να τα μεταφέρει προσωπικά στον Έλληνα πρωθυπουργό.

Ο Λε Μερ  άφησε να εννοηθεί ότι γνωρίζει καλά την Ελλάδα από τις επισκέψεις του σε αυτήν και   εξέφρασε τη χαρά του  που βρίσκεται στην Αθήνα, «μία πόλη που αγαπώ και γνωρίζω πολύ καλά», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια έδωσε συγχαρητήρια στον πρωθυπουργό για το «πολιτικό θάρρος που έχετε επιδείξει μέχρι τώρα, εφαρμόζοντας δύσκολες αλλά απαραίτητες μεταρρυθμίσεις για τη χώρα σας».

Για το ίδιο θέμα συμπλήρωσε:

«Πάντα θεωρούσα ότι το θάρρος είναι η πρώτη αρετή που πρέπει να έχει ένας πολιτικός άνδρας και σίγουρα εσείς αυτήν την αρετή την κατέχετε. Οι μεταρρυθμίσεις είναι πάντα κάτι το δύσκολο να εφαρμοστεί, αλλά είμαι απολύτως βέβαιος ότι οι μεταρρυθμίσεις που ψηφίστηκαν από την ελληνική Βουλή θα είναι επωφελείς για τον ελληνικό λαό και ότι αναμφισβήτητα θα επιτρέψουν στην οικονομίας σας την ανάπτυξη και την ευημερία που της οφείλουμε».

«Δεν είμαστε καθόλου μακριά από την λύση στις 15 Ιουνίου»

Σχετικά με την σύνοδο του Eurogroup δήλωσε ότι  «σε δύο ημέρες, στις 15 Ιουνίου έχουμε τη σύνοδο του Eurogroup και συμφωνώ απόλυτα με την ανάλυση που κάνατε προηγουμένως, δεν είμαστε καθόλου μακριά από τη λύση και η λύση θα πρέπει οπωσδήποτε να βρεθεί στις 15 Ιουνίου».

Για την σύνοδο του Eurogroup ανέφερε επίσης ότι είναι αισιόδοξος, πριν μιλήσει για το… βραχιολάκι από την Αμοργό και επισήμανε:

«Τώρα όλα τα ζητήματα έχουν τεθεί επί τάπητος για να βρούμε επιτέλους την πολυπόθητη λύση και θα πρέπει οπωσδήποτε να αποφύγουμε μία νέα κρίση επί του ελληνικού ζητήματος και αυτό να γίνει με ηρεμία. Εδώ και περίπου δέκα ημέρες έχουν πολλαπλασιάσει τις επαφές επί του θέματος αυτού, με την πρόεδρο του ΔΝΤ, τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, καθώς και με τον πρόεδρο του Eurogroup. Επομένως, θέλω να δηλώσω ότι είμαι πραγματικά αισιόδοξος και ότι θα καταφέρουμε να έχουμε μία καλή συμφωνία στις 15 Ιουνίου».

Νωρίτερα, ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών είχε συναντηθεί με τον Έλληνα ομόλογό του Ευκλείδη Τσακαλώτο.   

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top