Απάντηση Τόσκα στον Χρυσόγονο: Να πάει στην περιοχή του και να μας κάνει από εκεί προτάσεις!

Μετά τα αιχμηρά βέλη που εξαπέλυσε ο ευρωβουλευτής για το άβατο της Δυτικής Αττικής- Πρώτη ανάρτηση 12-06-2017 13:59

Στα εσωκομματικά πυρά που δέχτηκε θέλησε να απαντήσει σήμερα ο Νίκος Τόσκας,  σχετικά με το άβατο της Δυτικής Αττικής, μετά την τραγωδία με τον 11χρονο Μάριο που έχασε τη ζωή του από αδέσποτη σφαίρα.

Όπως σας ενημερώσαμε νωρίτερα, ο Κώστας Χρυσόγονος, ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε αιχμηρά βέλη κατά του κ.Τόσκα, λέγοντας ότι είναι υπουργός 20 μήνες και πρέπει να μας πει τις σταδιακές παρεμβάσεις που έκανε και αν έκανε για την αποτροπή τέτοιων ενεργειών».

Η αντίδραση Τόσκα δεν άργησε να έρθει, ο οποίος αφού αρχικά ανέφερε ότι η Δυτική Αττική «είναι μια εγκαταλειμμένη για χρόνια περιοχή με τεράστια προβλήματα όπου κανένας δεν είχε τολμήσει να πει καν τα προβλήματα, όχι να τολμήσει να λύσει προβλήματα», σήμερα απάντησε και στον ευρωβουλευτή, μέσω συνέντευξής του στον Real Fm, στην οποία είπε: 

«Θα του πρότεινα να πάει και στον Δενδροπόταμο Θεσσαλονίκης, που είναι και η περιοχή του για να μας κάνει προτάσεις και γι’ αυτή την περιοχή. Οι προτάσεις δεν θα πρέπει να γίνονται από την κεντρική πλατεία των Βρυξελλών , οι προτάσεις είναι καλύτερα να γίνονται από τους ανθρώπους που ζουν εδώ».

Και συνέχισε: «Έχω επισκεφθεί αρκετές φορές τη Δυτική Αττική, έχουν γίνει σοβαρές ενέργειες για μείωση της εγκληματικότητας και της παραβατικότητας, αλλά όποιος νομίζει ότι μέσα σε 24 ώρες ή σε έναν χρόνο ή σε δύο χρόνια θα λυθεί το θέμα της Δυτικής Αττικής και ξαφνικά τα παιδιά θα πηγαίνουν σχολείο και θα υπάρξει σοβαρή ενασχόληση επαγγελματική και όχι με τα ναρκωτικά κάποιων ανθρώπων θα πει ψέματα».

Σχετικά με το άβατο τόνισε ότι "Μπορεί να σπάσει, όχι μόνο με αστυνομικά μέτρα. Με περισσότερα αστυνομικά μέτρα θα συμφωνήσω, αλλά και με προσανατολισμό των νεαρών παιδιών των Ρομά στην εκπαίδευση, στην επαγγελματική ενασχόληση τη νόμιμη και μόνο τότε θα δούμε στροφή των πραγμάτων. Τα ναρκωτικά κάνουμε τεράστιες προσπάθειες να φύγουν από την περιοχή, όμως δεν είναι μόνο θέμα αυτής της περιοχής. Είδατε που εξαρθρώθηκε τεράστιο κύκλωμα με Ρομά απ’ όλη την Ελλάδα που συγκέντρωνε τα κλοπιμαία στη Δυτική Αττική, είδατε και άλλες επιχειρήσεις για τα ναρκωτικά στην περιοχή, όμως το θέμα της εκπαίδευσης είναι σημαντικό, το θέμα της ενασχόλησης της επαγγελματικής είναι σημαντικό και αυτό δεν αφορά μόνο τη Δυτική Αττική».

Ακόμη σημείωσε: «Δεν αντιμετωπίζεται μόνο με αστυνομικές λύσεις το τεράστιο πρόβλημα της Δυτικής Αττικής, όπου τα παιδιά των Ρομά έχουν πάψει να πηγαίνουν σχολείο εδώ και πάρα πολλά χρόνια και αντί να πηγαίνουν στο σχολείο κάνουν άλλες εκπαιδεύσεις εντός πολλών εισαγωγικών. Είναι τεράστιο το πρόβλημα. Όταν μου έθεταν, εδώ και 2 χρόνια, όλοι το θέμα των Εξαρχείων, έλεγα ότι το πραγματικό άβατο είναι στη Δυτική Αττική».

Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη αναφερόμενος στην αστυνομική παρουσία, τόνισε χαρακτηριστικά ότι κάποτε τα περιπολικά δεν έμπαιναν στους καταυλισμούς, ενώ τώρα μπαίνουν και απάντησε στις καταγγελίες για αποδυνάμωση των τοπικών τμημάτων λέγοντας: «Κάποιοι μπερδεύουν το παρελθόν με το παρόν, τις παλιές ιστορίες που ακούνε. Έχω απαγορεύσει κάθε μετάθεση αστυνομικού, εκτός αν υπάρχει πολύ σοβαρός λόγος, από την περιοχή. Ισα-ίσα προσπαθούμε να ενισχύσουμε με κόσμο που αποσύρουμε από αλλού την περιοχή. Με πολλές δυσκολίες. Παρ’ όλα αυτά έχουμε ενισχύσει, όχι θεαματικά, αλλά έχουμε ενισχύσει την αστυνομική παρουσία».

Τέλος, σχετικά με την αυστηροποίηση της νομοθεσίας πρότεινε: "Αυστηρότερα μέτρα σε ότι αφορά την παράνομη οπλοχρησία και τις μπαλωθιές και όλα αυτά. Να ληφθούν τα αυστηρότερα μέτρα και να υπάρξει και κοινωνική κατακραυγή που χρειάζεται να υπάρξει και όχι ανοχή"

Δείτε επίσης: Σφάζει στο γόνατο τον Τόσκα ο Χρυσόγονος: Να μας πει τι έκανε στους 20 μήνες που είναι υπουργός

Τόσκας: Χρόνια εγκαταλειμμένη η Δυτική Αττική – Δεν είναι εύκολο να αντιμετωπίσεις τα άβατα

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top