ΣΩΘΗΚΑΜΕ: Συμφωνία για την Ελλάδα αλλά με «μνημόνιο» για άλλα 45 χρόνια βλέπει ο Βίζερ!

Χαρακτηρίζει «γελοία» την πρόταση του ΔΝΤ για μείωση του ελληνικού χρέους

ΣΩΘΗΚΑΜΕ: Συμφωνία για την Ελλάδα αλλά με «μνημόνιο» για άλλα 45 χρόνια βλέπει ο Βίζερ!

Μπορεί ο επικεφαλής του Euro-working Group, Τόμας Βίζερ, σε συνέντευξή του στις αυστριακές εφημερίδες "Salzburger Nachrichten" και "Obersterreich Nachrichten", να εξέφρασε την  αισιοδοξία του ότι στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου θα υπάρξει συμφωνία για την Ελλάδα με πιθανότητα πάνω από 95%, όπως ήδη έχει γράψει το star.gr, αλλά στην ίδια συνέντευξη εξαπέλυσε «βόμβες» σχετικά με νέο μνημόνιο – ουσιαστικά -  για την Ελλάδα  μέχρι το… 2062, όπως και εις βάρος του ΔΝΤ, την πρόταση του οποίου για την μείωση του ελληνικού χρέους χαρακτηρίζει «γελοία»!            

«Μετά από μακρές διαπραγματεύσεις υπάρχει οικονομικό πρόγραμμα για την Αθήνα, το οποίο γίνεται δεκτό από όλες τις πλευρές. Περιλαμβάνει όπως πάντα την  ανάλυση της βιωσιμότητας του χρέους, την οποία όμως οι Ευρωπαίοι πιστωτές και το ΔΝΤ προσεγγίζουν πολύ διαφορετικά» τονίζει ο Βίζερ και προσθέτει:   

«Οι βασικές παράμετροι είναι ο ρυθμός ανάπτυξης και το πρωτογενές πλεόνασμα για τα επόμενα 45 χρόνια. Δεν πρόκειται για προγνώσεις, αλλά για υποθέσεις, οι οποίες όμως και με ελάχιστες αποκλίσεις οδηγούν σε τεράστιες διαφορές».

Ο Αυστριακός επικεφαλής του EuroWorking Group, χαρακτηρίζει μάλιστα «γελοία»  την πρόταση του ΔΝΤ για ριζική μείωση του χρέους της Ελλάδας και την μη καταβολή τοκοχρεωλυσίων  μέχρι το 2060 και την χορήγηση ακολούθως ενός νέου δάνειο μέχρι το 2100 για την αποπληρωμή του. «Όλοι οι Ευρωπαίοι λένε ότι αυτό είναι γελοίο» δήλωσε  γοα το συγκεκριμένο ζήτημα ο Βίζερ!

Ο επικεφαλής του Euro-working Group επισήμανε ακόμη ότι αν και το πρόγραμμα βοήθειας βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και δύο χρόνια  και τελειώνει το καλοκαίρι του 2018 , ενδεικτικό των προβλημάτων είναι ότι  «είμαστε στη δεύτερη αξιολόγηση. Θα έπρεπε να είμαστε στην όγδοη». 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top