Κ. Μακρή: Χάσαμε και τον τελευταίο σύμμαχο για το χρέος

Στην γραμμή Σόιμπλε πλέον Λαγκάρντ και Γιούνκερ

«Είναι σχετικά καθαρό πια το τι θα γίνει με το ζήτημα του χρέους,  φαίνεται απο τη στάση των δανειστών. Χτες η Κριστίν Λαγκάρντ είπε “να δώσουμε χρονο για το χρέος” - εγκαταλείποντας τη στάση της λύσης εδώ και τώρα.  Σήμερα,  ο Μαργαρίτης Σχοινάς, εκπρόσωπος του Γιούνκερ, μίλησε για λύση μετά το τέλος του προγράμματος.  Όλοι δηλαδή,  υιοθέτησαν τη γραμμή Σόιμπλε. Για την ακρίβεια τους…  κάταπιε ο Σόιμπλε!» σχολίασε η Κάτια Μακρή σχετικά με τις εξελίξεις για το χρέος, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με την Μάρα Ζαχαρέα.

Αυτό σημαίνει :

-Δεν υπάρχει λύση για το χρέος.

- Δεν υπάρχει ποσοτική χαλάρωση.

Τι υπάρχει; Η  πρόταση που απέρριψε η κυβέρνηση στις 22 Μαΐου και τώρα θα την δεχτεί για να πάρουμε τη δόση. Θα μπει το ΔΝΤ χωρίς χρήματα και του χρόνου θα το ξανασυζητήσουν.

«Το Μέγαρο Μαξίμου νομίζω πως το πήρε απόφαση ότι  μπροστά του εχει μόνο ένα αρνητικό σενάριο. Εξ’ ου και σήμερα στην ανακοίνωση της Πολίτικης Γραμματείας, ο πήχης χαμήλωσε στο πάτωμα, η ρητορική άλλαξε: Να βγούμε στις αγορές,  να μην χάσουμε το μέντιουμ της οικονομίας και να γυρίσουμε στην ανάπτυξη και για το εσωκομματικό ακροατήριο  “αν δεν μας δώσουν το χρέος, δεν θα τα εφαρμόσουμε τα μέτρα”» προσθέσει σχολιάστρια του Star.    

Κατέληξε στο σχόλιό της η Κάτια Μακρή:

«Τώρα, ο πρωθυπουργος αφού ξέμεινε απο όπλα ή θα πιάσει τον ταύρο απο τα κέρατα και θα κυβερνήσει, θα δει πως θα φέρει επενδύσεις  και τι θα γίνει με την πραγματική οικονομία που καταρρέει ή θα συνεχίσουμε να σερνόμαστε. Τρίτος δρόμος δεν υπάρχει».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top