Η παρακαταθήκη του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη μέσα από τις συνεντεύξεις του

Τι είχε δηλώσει στην Μάρα Ζαχαρέα το 2007 για τις υποσχέσεις της τότε αξιωματικής αντιπολίτευσης

Με τον θάνατο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη έκλεισε οριστικά ένα μεγάλο πολιτικό κεφάλαιο για την χώρα μας. Η παρακαταθήκη που άφησε ο πρώην πρωθυπουργός αποτελεί μια διαθήκη διακυβέρνησης ανεξάρτητα αν κάποιος συμφωνεί ή διαφωνεί με τις πολιτικές πρακτικές που εφάρμοσε και υποστήριζε…

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης προνόησε ακόμα και για την πρώτη του συνέντευξη που θα ήθελε να μεταδοθεί μετά τον θάνατο του. Πριν από 10 χρόνια μίλησε στον Αλέξη Παπαχελά με όρο να μεταδοθεί αφού φύγει από την ζωή όπως και έγινε και στην οποία ο  επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ έσωσε μαθήματα διακυβέρνησης..

"Γιατί δεν μπορούμε να συνεργαστούμε; "

Τα δύσκολα μέτρα και οι σκληρές αποφάσεις για τον λαό απαιτούν κυβερνήσεις συνεργασίας  υποστήριζε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στην Μάρα Ζαχαρέα, στον Alpha,  το 2007.

«Είναι ουτοπικό στην Ελλάδα να γίνει αυτό. Όταν δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε πώς να κάνουμε τέτοια κυβέρνηση» είχε δηλώσει στην συνέντευξη στην  οποία στηλίτευε και το επίπεδο της πολιτικής ζωής.

«Πέφτει πολύ το επίπεδο. Άλλα λέει ο ένας άλλα ο άλλος , πέφτουμε σε υπερβολές και ύβρεις» για το επίπεδο της πολιτικής ζωής, είχε δηλώσει επίσης ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ο οποίος είχε επικρίνει δριμύτατα τον τότε πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου  για το γεγονός ότι δεν αιτιολογούσε από πού θα βρει τα χρήματα για να πραγματοποιήσει τις υποσχέσεις του.        

"Δεν ζει μια χώρα που ξοδεύει χρήματα που δεν έχει"

Σε ηλικία 95 ετών ο επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, πρωτοτυπώντας για ακόμη μια φορά,  είχε δώσει συνέντευξη σε νεαρούς μπλόγκερ,  νουθετώντας τους για το μέλλον ..

«Είναι λιτότητα να ξοδεύεις αυτά που δεν έχεις; η λιτότητα θα έρθει υπό την πίεση της ανάγκης. Αν δεν σε δανείζουν, θα ζήσεις με αυτά που έχεις» τόνισε…  

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top