37 μόνο υπάλληλοι για 50 χιλιάδες αιτήσεις συνταξιοδότησης!

Στον «πάγο» 120 χιλιάδες αιτήσεις συνταξιοδότησης ένα χρόνο μετά το νόμο «Κατρούγκαλου»!

37 μόνο υπάλληλοι για 50 χιλιάδες αιτήσεις συνταξιοδότησης!

Έναν χρόνο μετά το νόμο «Κατρούγκαλου» δεν είναι δυνατόν να εκδοθεί ούτε μία κύρια σύνταξη με το νέο τρόπο υπολογισμού  και  120 χιλιάδες εκκρεμείς αιτήσεις συνταξιοδότησης βρίσκονται στον «πάγο»,  όπως υποστηρίζει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού, Γιώργος Αμυράς!

Με ερώτηση, που κατέθεσε συγκεκριμένα  σήμερα στη Βουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού, Γιώργος Αμυράς, ερωτά την Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου, για το πώς σκοπεύει η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει αυτό το φαινόμενο.

Ρωτά, επίσης, αν η κυβέρνηση έχει κάποιο σχέδιο, που να δείχνει ότι είναι εφικτή η αποπληρωμή των συντάξεων μέχρι τον Οκτώβριο του 2017, όπως έχει δεσμευτεί και με ποιον τρόπο προτίθεται να μειώσει στο ελάχιστο το χρόνο προσδιορισμού των συντάξεων.

Ο Γιώργος Αμυράς κάνει λόγο επίσης για «εικόνα διάλυσης»  που επικρατεί στα ασφαλιστικά ταμεία, δεδομένου ότι σε επτά καταστήματα του ΕΦΚΑ στην Αθήνα εργάζονται μόνο 37 υπάλληλοι εισηγητές για 50 χιλιάδες αιτήσεις συνταξιοδότησης. Ρωτά ακόμη την Υπουργό, ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα για την αποπληρωμή των συντάξεων που εκκρεμούν.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top