Πυρά Δένδια κατά κυβέρνησης σε εντυπωσιακή συγκέντρωση: Μας εξωθούν με τις επιλογές τους στο διχασμό!

Δεκάδες εκπρόσωποι της πολιτικής, οικονομικής και ακαδημαϊκής ζωής έδωσαν το παρών στη συγκέντρωση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ στο Caravel

Πυρά Δένδια κατά κυβέρνησης σε εντυπωσιακή συγκέντρωση: Μας εξωθούν με τις επιλογές τους στο διχασμό!

Μια εντυπωσιακή συγκέντρωση στην κατάμεστη αίθουσα του ξενοδοχείου Caravel, με θέμα «Κόντρα στον λαϊκισμό, για μια  δυνατή Ελλάδα» πραγματοποίησε σήμερα το απόγευμα ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Β’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Δένδιας, παρουσία πολλών ηγετικών στελεχών και βουλευτών της ΝΔ.      

Παρόντες ήταν μεταξύ άλλων ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Δ. Σιούφας, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κ. Χατζηδάκης, ο πρώην υπουργός και καθηγητής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου της Κύπρου Θ. Ρουσόπουλος, οι πρώην υπουργοί Χ. Αθανασίου, Γ. Παπαθανασίου, Ευ. Στυλιανίδης, Κ. Σκρέκας, Κ. Τζαβάρας., Α. Λυκουρέντζος, Γ. Ανδριανός, Ν. Μηταράκης, Nτ. Μπακογιάννη, ο βουλευτής Σερρών, Κ. Καραμανλής ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ  Κ. Μίχαλος  και πολλοί βουλευτές της ΝΔ.

        

Με αφορμή τις πρόσφατες εξελίξεις ο κ. Δένδιας άσκησε σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση: «Μόλις πριν λίγες ημέρες  ψηφίσθηκε το τέταρτο Μνημόνιο, το δεύτερο της Κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Ένα μνημόνιο το οποίο πυροβολεί με ευθεία βολή την ανάπτυξη και τραυματίζει το μέλλον της χώρας. Ένα μνημόνιο με το οποίο ο κ. Τσίπρας παραβίασε όλες τις κόκκινες γραμμές του».

Ειδική αναφορά έκανε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της ΝΔ στα προβλήματα στη δημόσια ασφάλεια, για τα  οποία κατηγόρησε την κυβέρνηση: «Αδιαφορούν αν η εγκληματικότητα αυξάνεται. Αδιαφορούν αν η βία βασιλεύει. Αδιαφορούν για την ασφάλεια σας. Αδιαφορούν για τα προβλήματα σας, τα προβλήματα των πολιτών. Αδιαφορούν για τον ιδιωτικό τομέα, που είναι ο μόνος που μπορεί να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας. Αδιαφορούν αν θα δημιουργηθεί νέος πλούτος».

«Ο λαϊκισμός είναι ο διαχρονικός εχθρός στην προσπάθεια να εκσυγχρονιστεί η πατρίδα μας. Ο λαϊκισμός είναι ο μηδενισμός κάθε θετικού. Το διαζύγιο από την αλήθεια, από την ειλικρίνεια. Η ισοπεδωτική ιδεοληψία. Η δαιμονοποίηση κάθε αντιπάλου»  επισήμανε επίσης ο κ. Δένδιας, σχετικά με τον λαϊκισμό, ο οποίος ήταν και το θέμα της ομιλίας του. Δεν δίστασε μάλιστα να διατυπώσει εμμέσως αιχμές και για στελέχη της ΝΔ, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να μην μοιάσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε  ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ.  

«Έχουμε μόνο μια επιλογή. Έχουμε μόνο ένα δρόμο. Να συγκρουστούμε με τον λαϊκισμό. Κάθετα και απόλυτα, χωρίς φόβο για το πολιτικό κόστος. Όπου κι αν είναι. Όπου αν βρίσκεται. Όπως και αν μασκαρεύεται. Ό,τι και αν παριστάνει. Όπου κι αν κρύβεται. Όπου κι αν καταφύγει, ακόμα και μέσα στο ίδιο μας το σπίτι. Καθαρές κουβέντες, χωρίς μισόλογα,  χωρίς υπεκφυγές. Για να νικήσουμε τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ,  δεν θα γίνουμε  σαν αυτούς» επεσήμανε.

Ο πρώην υπουργός πρόσθεσε ότι η ΝΔ θέλει να κερδίσει μια  μεγάλη ιδεολογική μάχη: «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θα είναι ο Πρωθυπουργός της θετικής ψήφου, ο Πρωθυπουργός της ελπίδας, ο Πρωθυπουργός που θα πάει δυνατά, και θα φτιάξει την Ελλάδα από την αρχή. Και για να κερδίσουμε τη θετική ψήφο σας, οφείλουμε να σας παρουσιάσουμε το δικό μας αφήγημα. Τη δική μας πρόταση. Το δικό μας σχέδιο αναγέννησης της χώρας».

Ο κ. Δένδιας αναφέρθηκε επίσης στην πολιτική που πρέπει να εφαρμόσει η ΝΔ σε μια σειρά από τομείς για να επιτύχει την έξοδο από την κρίση.

«Πυξίδα της χώρας δεν μπορεί να είναι τα μνημόνια. Πρέπει να χαράξουμε πορεία.  Ελληνική Εθνική Αναπτυξιακή Πορεία. Πρέπει να σας  δώσουμε το δικαίωμα να πιστέψετε ξανά στις δυνάμεις σας. Να πάμε δυνατά από την αρχή. Να βάλουμε τέλος στην εθνική μελαγχολία» τόνισε καταχειροκροτούμενος ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της ΝΔ.   

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top