ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΙ κορυφαίοι υπουργοί για συνολική συμφωνία στο Eurogroup

Θα βάλει ή όχι γραβάτα ο Αλέξης Τσίπρας;

ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΙ κορυφαίοι υπουργοί για συνολική συμφωνία στο Eurogroup

Μπορεί η αισιοδοξία από το Μαξίμου να είναι συγκρατημένη για το σημερινό Eurogroup, ωστόσο κορυφαίοι υπουργοί της κυβέρνησης εκφράζουν τις θετικές πεποιθήσεις τους για συνολική συμφωνία.

Ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, μιλώντας σήμερα στην  εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» είπε χαρακτηριστικά: «Αυτοί που πόνταραν στο σενάριο της εκτροπής το μόνο που τους μένει είναι να αλλάξουν πλευρό, διότι και η συμφωνία έκλεισε και στο χρέος θα υπάρξει μια ρύθμιση που θα βγάζει την ελληνική οικονομία από το φάσμα των ερωτηματικών για τη βιωσιμότητα του».

Ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης, σε δήλωσή του στον Real FM είπε: «Με δεδομένο ότι το ΔΝΤ καλείται να αποφασίσει τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα,  η απόφαση για το χρέος θα ληφθεί και πρέπει να ληφθεί στο Eurogroup».

Θα βάλει γραβάτα ο Τσίπρας;

Όσον αφορά στο αν θα φορέσει τελικά γραβάτα ή όχι ο Αλέξης Τσίπρας, -εφόσον πετύχει κούρεμα του χρέους, όπως είχε πει- οι υπουργοί του είναι σίγουροι… οι ευρωβουλευτές όπως πιο επιφυλακτικοί.

«Ο κ. Τσίπρας θα φορέσει γραβάτα», δήλωσε στο ΑΠΕ ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης και εξήγησε: «Θα είναι το μήνυμα για σκληρή δουλειά. Για την οικοδόμηση εθνικού παραγωγικού ιστού, για την ανάκτηση του κοινωνικού κράτους, για το βάθεμα της δημοκρατίας και των θεσμών, που απαξιώθηκαν για δεκαετίες. Θα είναι το μήνυμα γι' αυτό που ο κ. Τσίπρας οραματίστηκε, τη δίκαιη ανάπτυξη».

Ο ευρωβουλευτής, Στέλιος Κούλογλου, μιλώντας στον Alpha 9,89 έδειξε πιο συγκρατημένος.

«Είναι 50-50. Εξακολουθεί και μαλώνει το ΔΝΤ με τον Σόιμπλε. Επειδή έχει εκλογές ο Σόιμπλε και κινείται με μικροκομματικό τρόπο, δεν θέλει να κάνει σοβαρές παραχωρήσεις. Η χώρα από το 2009 κινείται με ξένες αποφάσεις» είπε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top