Γίνεται... της γραβάτας περιμένοντας τη λύση για το χρέος

Η ΝΔ πάντως λέει ότι ο κόμπος της γραβάτας του κ. Τσίπρα θα σφίξει στο λαιμό του λαού

Για ακόμη μια φορά ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι θα φορέσει γραβάτα μόλις βρεθεί η λύση για το χρέος την οποία προσδιόρισε σύντομα, ίσως και την Δευτέρα. Την ίδια ώρα πάντως, η Citigroup προσγειώνει τις προσδοκίες αφού δεν βλέπει λύση ούτε τον Ιούνιο.

Κρεμόμαστε από ...μια γραβάτα. Αν την φορέσει ο πρωθυπουργός θα έχουμε πάρει αυτό που θέλουμε στο χρέος. Αν όχι, θα είμαστε πάλι στον αέρα. Ο Αλέξης Τσίπρας πάντως χθες επιστράτευσε τον "κωδικό γραβάτα" ως επικοινωνιακό όπλο για να δείξει ότι η λύση στο χρέος είναι κοντά και να πείσει τους βουλευτές του να ψηφίσουν τα μέτρα

Στους 28 μήνες που είναι πρωθυπουργός το αν θα βάλει ή όχι γραβάτα κατάντησε σίριαλ. Ο Προκόπης Παυλόπουλος Πρωτοχρονιά του '16 του είχε πει ότι πλησιάζει η ώρα για να φορέσει γραβάτα, ενώ λίγους μήνες μετά το παιχνίδι της γραβάτας συνεχίστηκε και στη ΔΕΘ.

«Έχω δεσμευτεί ότι αυτή την ενδυματολογική αλλαγή θα την πράξω όταν έχουμε ένα πολύ σημαντικό γεγονός»

Το αστείο πήρε και διεθνείς διαστάσεις. Ο Γιούνκερ μπροστά στις κάμερες έβαλε τη γραβάτα του στο λαιμό του Έλληνα πρωθυπουργού. Η χάρη της γραβάτας του Αλέξη Τσίπρα έφτασε μέχρι τη Ρώμη, τις Βρυξέλλες, ακόμη και στο Πεκίνο.

Ρέντσι: «Όταν βρεθεί η λύση για το χρέος της Ελλάδας, η πρώτη γραβάτα που θα φορέσεις θα είναι ιταλική γραβάτα»

Τίμερμανς: «Για ένα κράτος-μέλος τώρα όλοι οι άνδρες πρέπει να βγάλουν τις γραβάτες τους»

Ιούλιος 2016 (ακούγεται η μεταφράστρια) : «Το κάναμε χωρίς γραβάτα, οπότε συζητήσαμε σε μία χαλαρή και ειλικρινή ατμόσφαιρα».

Το αυτί του κ. Τσίπρα δεν ίδρωσε πάντως. Μόλις τον περασμένο Δεκέμβρη, είπε σε ένα πιτσιρικά σε κέντρο φιλοξενίας παιδιών μεταναστών: «Θα μου δώσεις τη γραβάτα σου;»

Η ΝΔ πάντως λέει ότι ο κόμπος της γραβάτας του κ. Τσίπρα θα σφίξει στο λαιμό του λαού.

Κικίλιας: «Η γραβάτα του κ. Τσίπρα είναι η θηλιά για όλους τους Έλληνες γιατί είναι θηλιά για την ελληνική οικονομία τουλάχιστον μέχρι το 2021».

Νίκος Παππάς: «Να λυθεί και θα κοιτάξουμε όλοι οι υπουργοί να του πάρουμε την καλύτερη"

Ντόρα Μπακογιάννη: «Φτάσαμε να συζητάμε αν θα βάλει γραβάτα ή παπιγιόν! Αυτό είναι το επίπεδο…»

«Τι νόημα έχει να φορέσει γραβάτα ο κ. Τσίπρας όταν όλοι γύρω του συνεχίζουν να κυκλοφορούν με αμπέχωνα και να μπλοκάρουν τις επενδύσεις;» σχολίασε στο twitter o Σταύρος Θεοδωράκης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top