Anadolu: O Ερντογάν ζήτησε από τον Τσίπρα «να λύσει» το θέμα των 8 που ζήτησαν άσυλο!

Υποστηρίζει ότι μίλησε για «πρόβλημα» - Χαρακτήρισε «λανθασμένη» την παραμονή τους στην Ελλάδα

Anadolu: O Ερντογάν ζήτησε από τον Τσίπρα «να λύσει» το θέμα των 8 που ζήτησαν άσυλο!

Αν και από κυβερνητικής πλευράς μεταφέρθηκε μία σχεδόν «ειδυλλιακή» εικόνα για το περιεχόμενο της χθεσινής συζήτησης στο Πεκίνο, ανάμεσα στον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και στον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu δίνει μία διαφορετική διάσταση σήμερα.

Όπως υποστηρίζει το πρακτορείο, επικαλούμενο πηγές της τουρκικής προεδρίας,  ο  Ερντογάν ζήτησεαπό τον Αλέξη Τσίπρα «να λύσει το θέμα» με το αίτημα ασύλου των 8 Τούρκων στρατιωτικών, που κατηγορούνται για συμμετοχή στο αποτυχημένο πραξικόπημα του περασμένου Ιουλίου.    

Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου,  σε μία γενικόλογη αναφορά  χθες στο ΑΠΕ, μαζί με τις υπόλοιπες πληροφορίες για  τη συνάντηση, επισήμαναν ότι ο Ερντογάν έθεσε το ζήτημα αλλά ο  κ. Τσίπρας απάντησε ότι είναι θέμα της ελληνικής Δικαιοσύνης, χωρίς περισσότερες λεπτομέρειες.

Σύμφωνα όμως με το Anadolu,  ο Τούρκος πρόεδρος επισήμανε στον Αλέξη Τσίπρα ότι η μη έκδοση των στρατιωτικών που διέφυγαν στη χώρα μας έπειτα από την απόπειρα πραξικοπήματος αποτελεί «πρόβλημα» για τις σχέσεις των δύο χωρών και χαρακτήρισε  «λανθασμένη» την παραμονή τους στην Ελλάδα.

Το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων υποστηρίζει  μάλιστα ότι ο Ερντογάν ζήτησε από τον κ. Τσίπρα «να κάνει τα απαραίτητα βήματα»!

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top