Βλέπει… λευκό καπνό ο Σόιμπλε! «Είμαστε κοντά σε συμφωνία για το ελληνικό χρέος»

Στο Eurogroup της 22ας Μαΐου θα πέσουν πιθανόν οι υπογραφές

Βλέπει… λευκό καπνό ο Σόιμπλε

Αισιόδοξος ότι θα επιτευχθεί τελικά συμφωνία για το ελληνικό χρέος, εμφανίστηκε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Β. Σόιμπλε μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου των G7 στο Μπάρι της Ιταλίας.

Ο κ. Σόιμπλε εκτίμησε ότι παρά τις διαρκείς διαφωνίες γύρω από το καυτό θέμα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, θα επιτευχθεί συμφωνία, η οποία και θα επιτρέψει την εκταμίευση νέας βοήθειας προς την Ελλάδα.

«Πιστεύω ότι ήρθαμε πάλι λίγο πιο κοντά στον στόχο», είπε, αφήνοντας ωστόσο ανοιχτό το ενδεχόμενο να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση όλων των λεπτομερειών στο Eurogroup της 22ας Μαΐου.

Στη σύνοδο των G7 πάντως, η Κριστίν Λαγκάρντ από την πλευρά του ΔΝΤ επανέλαβε τη σταθερή απαίτηση του Ταμείου για σαφείς δεσμεύσεις από την πλευρά των Ευρωπαίων δανειστών της Ελλάδας όσον αφορά στη λήψη μέτρων για την ελάφρυνση του χρέους, ώστε να καταστεί βιώσιμο, επιτρέποντας έτσι στο ΔΝΤ να συμμετάσχει ενεργά στο ελληνικό πρόγραμμα. 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top