K. Μακρή: «Βόμβα» η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τους συμβασιούχους

Φρούδες ελπίδες και απατηλές υποσχέσεις σε χιλιάδες εργαζόμενους

Την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που αλλάζει όλα τα δεδομένα για τους συμβασιούχους σχολίασε η Κάτια Μακρή στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με την Μάρα Ζαχαρέα.     

«Τι ίσχυε μέχρι το 2016; Ένας συμβασιούχος όταν έληγε η σύμβαση του και προσέφευγε στη δικαιοσύνη συνήθως κέρδιζε το Πρωτοδικείο και έχανε στο Εφετείο.

Πέρσι λοιπόν, έφερε η κυβέρνηση ένα νόμο που υποχρέωνε δημάρχους και περιφερειάρχες να μην προσφεύγουν στο Εφετείο και να ανανεώνουν όλες τις συμβάσεις. Ήταν μια οιονεί μονιμοποίηση. Μάλιστα,  όσοι δήμαρχοι δεν εφάρμοζαν το νόμο είχαν και κυρώσεις, τους ασκούσαν διώξεις.  Έρχεται λοιπόν το Ελεγκτικό Συνέδριο και λέει όχι, είναι αντισυνταγματικό και πρέπει να δώσουν και τα χρήματα πίσω».

Όπως επισήμανε η σχολιάστρια του Star, το αποτέλεσμα είναι τώρα, χιλιάδες άνθρωποι, 15 - 30.000, να  βρίσκονται χωρίς να φταίνε στον αέρα.  «Έρχεται σήμερα ο κ. Σκουρλέτης και συνεχίζει την κοροϊδία σε αυτούς τους ανθρώπους, λέγοντας ότι η κυβέρνηση θα δώσει οριστική λύση και θα τους μονιμοποιήσει».  

Αναρωτήθηκε στη συνέχεια  η κ. Μακρή;

«Μα πώς  θα γίνει αυτό;

Και μέσω ΑΣΕΠ να θέλουν να το κάνουν,  ισχύει ο κανόνας μία  πρόσληψη προς πέντε αποχωρήσεις. Ποιους θα πάρουν;

Τους 21.000 καθηγητές που είπε ο πρωθυπουργος; Τους 18.000 γιατρούς και νοσηλευτές στα νοσοκομεία που εχει εξαγγείλει συνολικά ο κ. Πολάκης; Τους 30.000 συμβασιούχους;  Και πώς θα το κάνουν, αφού η τρόικα επιμένει στο 1 μπαίνει 5 φεύγουν;».

Κατέληξε η γνωστή δημοσιογράφος στο σημερινό της σχόλιο:

«Δεν ειναι σοβαρά πράγματα αυτά. Και προς επίρρωση  ότι όλα σχεδιάζονται στο πόδι,  να σας πω ότι είχαμε και δεύτερη δικαστική απόφαση σήμερα με την οποία δικαιώνονται άλλοι  4 διοικητές νοσοκομείων, από αυτούς που έδιωξαν ο κ. Ξανθός και ο κ. Πολάκης. Στο σύνολό τους οι δικαιωμένοι είναι 45, τις αποζημιώσεις τους μαντέψτε ποιος θα τις πληρώσει: Φυσικά, εμείς!».   

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top