«Αντίμετρο» Τσακαλώτου στην γκρίνια των βουλευτών: Στα 6.250 ευρώ υπολογίζει το αφορολόγητο και όχι στα 5. 600!

Μείωση και στον ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια - «Μασάζ» μαζί με την Αχτσιόγλου στους βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ

«Αντίμετρο» Τσακαλώτου  στην γκρίνια των βουλευτών: Στα 6.250 ευρώ υπολογίζει το αφορολόγητο και όχι στα 5. 600!

Το αφορολόγητο μπορεί να πάει τελικά στα 6.250 ευρώ, από τα 5.600 ευρώ  που έχει ορισθεί στο πλαίσιο της συμφωνίας με τους θεσμούς  για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης,   όπως τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης  Τσακαλώτος, μιλώντας στους βουλευτές  ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που συμμετέχουν στις αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές.    

Ο κ. Τσακαλώτος υποστήριξε συγκεκριμένα  ότι αν επιτευχθούν οι στόχοι  και ενεργοποιηθεί ένα από τα αντίμετρα για μείωση του φόρου εισοδήματος (για μείωση του συντελεστή του φόρου εισοδήματος από το 22% στο 20%), τότε από το 2020 το αφορολόγητο θα ανέβει στα 6.250 ευρώ.  

Ο υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε επίσης θα μειωθεί τελικά από τον Ιούλιο στο 13%, από 24%, ο ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια.

Ο κ. Τσακαλώτος, ανέφερε ακόμα ότι η βάση υπολογισμού των στόχων το πρωτογενές πλεόνασμα είναι το 3,5% για το 2019 και το 2020. Όπως πρόσθεσε, αν το 2019 προστεθεί  το 1% από τα μέτρα για το συνταξιοδοτικό, το συνολικό πλεόνασμα ανέρχεται στο  4,5% και υπάρχει αντίστοιχο περιθώριο ( 1% ) για αντίμετρα. Αν αντίστοιχα επιτευχθεί πλεόνασμα  3%+1% (για τις συντάξεις), το συνολικό πλεόνασμα ύψους 4%  αφήνει περιθώριο 0,5% για αντίμετρα.

Αν αντιθέτως όμως η κυβέρνηση πιάσει στόχο μόνο  2%,  αντί για θετικά αντίμετρα θα υπάρξουν πρόσθετα μέτρα, καθώς θα ενεργοποιηθεί  ο κόφτης με προσαρμογή 1,5%!

Από την πλευρά της πάντως η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου δέχθηκε πολλές ερωτήσεις για τις ασφαλιστικές εισφορές, υποστηρίζοντας ότι η κατάσταση δεν είναι αυτή που  περιγράφουν ενώσεις και οι φορείς, αλλά  επιφυλάχθηκε να απαντήσει  με λεπτομέρειες αύριο, όταν και θα συνεχιστεί η ενημέρωση .

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top