Γεννηματά: Το διαρκές Μνημόνιο Τσίπρα δεσμεύει τη χώρα με τους χειρότερους όρους

«Όσα βγαίνουν στο φως για το 4 Μνημόνιο, αφαιρούν ακόμη και το "φύλο συκής" από την επιχειρηματολογία της κυβέρνησης»

Γεννηματά: Το διαρκές Μνημόνιο Τσίπρα δεσμεύει τη χώρα με τους χειρότερους όρους

«Όσα βγαίνουν στο φως για το 4 Μνημόνιο, αφαιρούν ακόμη και το "φύλλο συκής" από την επιχειρηματολογία της κυβέρνησης», αναφέρει η Φώφη Γεννηματά σε δήλωσή της αναφορικά με τις νέες αποκαλύψεις για την αύξηση των εισφορών των ελευθέρων επαγγελματιών βάσει της συμφωνίας κυβέρνησης-δανειστών.

«Καταλαβαίνουμε γιατί η κυβέρνηση δεν μας κατέθεσε τα κείμενα που ζητήσαμε από την πρώτη στιγμή», συμπληρώνει η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προσθέτοντας ότι αυτά αφορούν τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους καθώς προβλέπουν περικοπές των συντάξεων και μεγάλη μείωση του αφορολόγητου, τους ελεύθερους επαγγελματίες καθώς έρχεται νέα αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, τους οικονομικά ασθενέστερους με τη νέα περικοπή των κοινωνικών επιδομάτων. 

Η ίδια τόνισε επίσης ότι προβλέπονται ομαδικές απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα, καθώς, όπως είπε, ουσιαστικά απελευθερώνονται, ενώ για τις συλλογικές συμβάσεις τόνισε πως απλά επιβεβαιώνεται η ισχύουσα νομοθεσία του 2011.

«Το διαρκές Μνημόνιο Τσίπρα δεσμεύει τη χώρα με τους χειρότερους όρους. Γιατί πέρα από τα νέα επώδυνα μέτρα, που επεκτείνονται έως το 2020, επιβάλλει δυσβάσταχτα πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% του ΑΕΠ για πολλά χρόνια. Οι όροι αυτοί υπονομεύουν την προοπτική της ανάπτυξης και διαιωνίζουν τη λιτότητα. Καταστρέφουν τη μεσαία τάξη και οι φτωχοί γίνονται φτωχότεροι» σημειώνει η ίδια στη συνέχεια.

Τέλος, η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης υπογραμμίζει ότι η κυβερνητική πλειοψηφία θέτοντας πάνω από όλα τις καρέκλες τις εξουσίας, θα ψηφίσει την συμφωνία παράδοσης ηττημένου και καταλήγει: «Την απάντηση θα τους τη δώσει ο ελληνικός λαός. Με τη σκληρή καταδίκη που τους αξίζει».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top