Κ. Μακρή: Aνησυχία στην Αθήνα και συναντήσεις Κοτζιά για το «φυτίλι» στα Βαλκάνια

Τα Σκόπια «κλειδί» για τις συμμαχίες στην περιοχή

Στη συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά,  με τον ομόλογό του  Κοσσόβου  Ενβέρ Χοτζάι στην οποία  συζήτησαν - τι άλλο – για την κατάσταση στα Σκόπια, αναφέρθηκε η Κάτια Μακρή στο δελτίο ειδήσεων με την Μάρα Ζαχαρέα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Κ. Μακρή,  ο κ. Κοτζιάς προσπάθησε να  εξηγήσει στον ομόλογό του  ότι το μέλλον των χωρών της Βαλκανικής ειναι στην Ευρωπαϊκή Ένωση και οποιαδήποτε αλλά σχέδια αποσταθεροποίησης ή «μεγάλες ιδέες», όπως αύτη της «Μεγάλης Αλβανίας», ουσιαστικά θα οδηγήσουν σε αντιπαραθέσεις και  ουσιαστικά σε πόλεμο στην περιοχή.  Και προσπάθησε να του το εξηγήσει,  γιατί ο πρόεδρος της χώρας του Θάτσι πριν απο λίγες ημέρες είχε μιλήσει για τη «Μεγάλη Αλβανία», οπότε το να το καταλάβει ειναι σοβαρό.

Το ίδιο συζήτησε χτες ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών και με τη Βουλγάρα ομόλογο του , την κ. Ζαχαρίεβα,  ότι δεν συμφέρει κανέναν ο διαμελισμός των Σκοπίων.

Κατέληξε η Κ. Μακρή στο σχόλιό της:

«Τώρα φαίνεται ότι υπάρχει ένα μέτωπο μεταξυ Ελλαδας, Βουλγαρίας , Σερβίας που προσπαθούν να αποτρέψουν την αστάθεια στην περιοχή. Aπέναντι είναι η Αλβανία και το Κόσσοβο , δυο χώρες με τις οποίες αύτη την στιγμή δεν μπορεί να συνεννοηθεί  κανείς,  αφού και οι δυο έχουν εκλογές μέσα στον Ιούνιο. Όλα πάντως εξαρτώνται απο τα Σκόπια. Γιατί αν εκεί αρχίσει εμφύλιος πόλεμος και διαμελιστούν – όλες οι συμμαχίες θα τιναχτούν στον αέρα και κάθε χώρα θα λειτουργεί πια για τον εαυτό της:  Τι θα αρπάξει δηλαδή περισσότερο απο τα εδάφη του κρατιδίου». 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top