Βενιζέλος: Δεν υπάρχει δραχμή με δημοκρατία – Κίνδυνος για εμφύλιο!

Τι είπε για τον Αντώνη Σαμαρά και πως «αξιολόγησε» τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως υπουργό

Βενιζέλος: Δεν υπάρχει δραχμή με δημοκρατία – Κίνδυνος για εμφύλιο!

«Δεν υπάρχει δραχμή με δημοκρατία» είπε ο Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας στην εκπομπή Αυτοψία του Alpha.

«Υπάρχει δραχμή με οικονομική και κοινωνική κρίση, με οξύτατες αντιπαραθέσεις, για να μην πω εμφύλιο πόλεμο, με μία κατάσταση ζούγκλας που θα θέσει σε αμφιβολία τους δημοκρατικούς θεσμούς» πρόσθεσε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Βενιζέλος επιτέθηκε στην κυβέρνηση λέγοντας πως «οι δανειστές αυτή τη στιγμή "παίζουν", δηλαδή “δουλεύουν” μια κυβέρνηση, την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ που πήγε από το ένα άκρο του "επονείδιστου και διαγραπτέου χρέους", στο άλλο άκρο «γλείφω εκεί που έφτυνα και θέλω το συμπλήρωμα του PSΙ, δεν ξέρω πως να το ζητήσω, δεν το παίρνω, φορτώνω τη χώρα με σκληρούς όρους, και τους αφήνω αυτούς για τους επόμενους».

Αναφορικά με τον πρωθυπουργό είπε πως «ο κ. Τσίπρας λέει, με καταπληκτική άνεση, ψέματα παιδαριώδη, τα οποία, το κακό είναι ότι επαναλαμβάνοντάς τα, κινδυνεύει να τα πιστέψει». Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προέβλεψε πως ο κ. Τσίπρας «θα έρθει να εμφανίσει αυτά που θα του δώσει ο Ρέγκλινγκ με τον Σόιμπλε και με τον Ντάισελμπλουμ και θα πει "να, έφερα και κάποια μέτρα για το χρέος" τα οποία θα είναι το στεφάνι που θα καταθέσει στο μνημείο του PSI και του OSI». 

Για το χρέος εκτίμησε ότι «δεν θα έχουμε ποτέ οριστικά λύση» και πρόσθεσε: «Η χώρα δυστυχώς λόγω του ΣΥΡΙΖΑ, θα είναι πάντα σε μνημόνιο, μακράς διάρκειας, και τα μέτρα για το χρέος θα δίνονται σταδιακά, εφόσον η χώρα θα συμμορφώνεται σε κάποιους όρους οι οποίοι θα υπάρχουν σε ένα διαρκές μνημόνιο».

Ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε και στη συγκυβέρνηση με τον Αντώνη Σαμαρά, λέγοντας πως είχε «άψογη συνεργασία» και χαρακτηρίζοντας τον πρώην πρωθυπουργό «μπεσαλή».

«Νομίζω ότι στην αρχή είχε μια μεγαλύτερη προτίμηση προς τη συνεργασία με τον κ. Κουβέλη και τη ΔΗΜΑΡ. Αλλά νομίζω ότι μας ένωσε, και μας ένωσε και προσωπικά και ιστορικά, και νομίζω ότι είμαστε και οι δύο πολύ ικανοποιημένοι από αυτό, μια εμπειρία η οποία ήταν εμπειρία εθνικού χαρακτήρα. Ήταν εμπειρία προστασίας του εθνικού συμφέροντος. Ήταν μια συνεργασία απολύτως έντιμη. Όχι εύκολη, γιατί τα θέματα ήταν δύσκολα. Αλλά μια συνεργασία έντιμη, η οποία είχε ως σκοπό να σώσουμε τη χώρα, να τη βγάλουμε από την κρίση, και για αυτό πετύχαμε αυτό που πετύχαμε. Πετύχαμε τώρα να λέει ο ελληνικός λαός στις δημοσκοπήσεις  ότι με μεγάλη διαφορά, η καλύτερη κυβέρνηση την περίοδο της κρίσης είναι η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου. Και η δεύτερη καλύτερη, η κυβέρνηση Παπαδήμου» είπε ο κ. Βενιζέλος.

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μίλησε με θερμά λόγια και για τον Άδωνι Γεωργιάδη, τον οποίο χαρακτήρισε «εξαίρετο υπουργό», ενώ για τον Κυριάκο Μητσοτάκη είπε πως «ήταν ένας πολύ καλός υπουργός σε έναν χώρο που είχε πολύ μεγάλη σημασία» και πως «έδωσε ένα στίγμα το οποίο και κεφαλαιοποίησε πολιτικά στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top