Πολιτική αντιπαράθεση μετά τη συνέντευξη του Ιβάν Σαββίδη

Παρομοίασε τον Τσίπρα με τον Πούτιν - Πώς αντέδρασαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης

Φωτιές άναψε η συνέντευξη που έδωσε ο επιχειρηματίας Ιβάν Σαββίδης, ο οποίος μιλώντας για τον πρωθυπουργό, ανέφερε στο protothema.gr:  

«Όταν την Παρασκευή είδα την ομιλία του, αισθάνθηκα αυτό  ακριβώς που είχα αισθανθεί το 2000 όταν άκουσα τον Βλαντιμίρ Πούτιν. Εγώ θέλω έναν τέτοιο πρόεδρο. Όταν άκουγα τον κ. Τσίπρα ήμουν έτοιμος να χειροκροτήσω».

Αντίθετα,  για τον Κυριάκο Μητσοτάκη ήταν επικριτικός,  προβλέποντας ότι δεν θα γίνει πρωθυπουργός. «Το να καταθέσω λοιπόν ένα εξώδικο ή μετά και δικαστική αίτηση κατά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκου Μητσοτάκη ή αν θέλετε όπως κάποιοι προβλέπουν “μελλοντικού πρωθυπουργού της Ελλάδος” - του υποτιθέμενου πρωθυπουργού θα έλεγα, παρόλο που δεν θα γίνει ποτέ του - δεν σημαίνει ότι καταθέτω αγωγή κατά του κόμματος».

Με την δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου, ο οποίος απάντησε απλώς «δεν θέλω να κάνω κανένα σχόλιο», αντέδρασε  το Μέγαρο Μαξίμου στα όσα είπε ο κ. Σαββίδης.

 Την ίδια ώρα,  η ΝΔ με ανακοίνωσή της μιλούσε για διαπλοκή που επεκτείνεται με ευθύνη της κυβέρνησης, τονίζοντας ότι «το μέλλον της χώρας θα αποφασίσει ο λαός».

«Παρακολουθήσαμε την περασμένη Παρασκευή απαράδεκτες ρυθμίσεις προς όφελος επιχειρηματικών συμφερόντων που η κυβέρνηση ενδιαφέρεται να προσεταιρισθεί» δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

Επικριτικές για την κυβέρνηση ήταν και οι αντιδράσεις από ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι.  

«Οι άνθρωποι τα’ χουν κάνει πλακάκια και μας το λένε χωρίς ίχνος ντροπής. Τέτοια πράγματα δεν ξανάγιναν στην πολιτική ζωή του τόπου»  δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος  της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος.   

«Η παρέμβαση ενός επιχειρηματία στα πολιτικά πράγματα δεν είναι κάτι ασύνηθες στην χώρα μας. Τώρα όμως γίνεται με τον πιο ωμό και απροκάλυπτο τρόπο. Με φανερά τα ανταλλάγματα» υποστήριξε σε ανακοίνωσή του   το Ποτάμι.  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top