ΕΕ και ΔΝΤ μετά τη συμφωνία: Ξεκινάμε ΤΩΡΑ τις επίσημες συζητήσεις για το χρέος!

Ανακοίνωσαν και επίσημα την ολοκλήρωση του τεχνικού τμήματος της συμφωνίας σε επίπεδο Staff Level Agreement

ΕΕ και ΔΝΤ μετά τη συμφωνία: Ξεκινάμε ΤΩΡΑ τις επίσημες συζητήσεις για το χρέος!

Την ολοκλήρωση του τεχνικού τμήματος της συμφωνίας σε επίπεδο προσωπικού (Staff Level Agreement - SLA) ανακοίνωσαν και επισήμως σήμερα οι ευρωπαϊκοί θεσμοί, σε κοινή δήλωση που εξέδωσαν με το ΔΝΤ.

Σύμφωνα με τη δήλωση, ο καθορισμός των πολιτικών που οφείλει πλέον να ακολουθήσει η Ελλάδα έχει συμφωνηθεί και ξεκινούν πλέον οι επίσημες συζητήσεις για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

Ολόκληρη η δήλωση έχει ως εξής:

«Οι ομάδες του προσωπικού της Κομισιόν, του ESM, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ κατέληξαν σε μια προκαταρκτική συμφωνία με τις ελληνικές αρχές σχετικά με ένα πακέτο πολιτικής για την υποστήριξη της ανάκαμψης στην Ελλάδα και οι οποίες θα αποτελέσουν τη βάση για τη σύναψη της 2ης αξιολόγησης του προγράμματος στήριξης σταθερότητας του ESM.

Οι ελληνικές αρχές επιβεβαίωσαν την πρόθεσή τους να εφαρμόσουν ταχέως αυτή τη δέσμη μέτρων πολιτικής. Αυτή η προκαταρκτική συμφωνία θα συμπληρωθεί τώρα από περαιτέρω συζητήσεις τις ερχόμενες εβδομάδες σχετικά με μια αξιόπιστη στρατηγική για την εξασφάλιση της βιωσιμότητας του χρέους της Ελλάδας».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top