ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ στον ΣΥΡΙΖΑ για την συμφωνία: Η αιχμή του Σκουρλέτη

Προβληματισμός για τα περιεχόμενο και τα μέτρα - Πρώτη ανάρτηση 18.12

Ενδεικτική του προβληματισμού που επικρατεί σε μερίδα στελεχών της κυβέρνησης  και του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με το περιεχόμενο της νέας συμφωνίας με τους εταίρους -  όταν οριστικοποιηθεί έστω στην διαπραγμάτευση με τους θεσμούς – είναι η δήλωση του υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη στην συνέντευξή του στο aftodioikisi.gr.           

«Δεν υπάρχουν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που να μας έχουν προϊδεάσει ότι δεν θα ψηφίσουν τη συμφωνία. Ωστόσο πρέπει να τη δούμε να ολοκληρώνεται. Να δούμε συγκεκριμένα πράγματα: Ποια θα είναι η διάρκεια και το ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων; Τι θα γίνει με την υιοθέτηση των μεσοπρόθεσμων μέτρων για το χρέος;» δήλωσε ο κ. Σκουρλέτης, θέτοντας ερωτήματα για κρίσιμες «λεπτομέρειες»  της  ολοκλήρωσης της β’ αξιολόγησης.   

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο υπουργός Εσωτερικών συμπλέει με την ομάδα των 53 και τον πρώην υπουργό Παιδείας Ν. Φίλη, συγκροτώντας ένα άτυπο  μπλοκ εσωκομματικής αντιπολίτευσης, το οποίο συχνά –πυκνά κάνει αισθητή την παρουσία του και δεν διστάζει να ασκήσει κριτική σε επιλογές του Μεγάρου Μαξίμου.

Την ίδια ώρα αμηχανία επικρατεί και σε άλλες  εσωκομματικές «φυλές» που εκφράζουν την ανησυχία τους για τις επιπτώσεις της συμφωνίας στην συνοχή του κυβερνώντος κόμματος και στην εκλογική επιρροή του, ακόμη κι αν αργήσουν να στηθούν οι κάλπες.             

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top