Βάζει όριο ο Σκουρλέτης στους δημάρχους: Μετά από πόσες θητείες έρχεται το… τέλος!

Τι δήλωσε για την απλή αναλογική στις αυτοδιοικητικές εκλογές

Βάζει όριο ο Σκουρλέτης στους δημάρχους:  Μετά από πόσες θητείες έρχεται το… τέλος!

Στην καθιέρωση ανώτατου ορίου θητειών για τους  δημάρχους, ο αριθμός των οποίων θα καθοριστεί ανάλογα με τη διάρκεια της κάθε θητείας (δύο αν διατηρηθεί η πενταετία ή τρεις αν επανέλθει η τετραετία) προσανατολίζεται ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, όπως δήλωσε  σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα aftodioikisi.gr.

Σχετικά με την καθιέρωση της απλής αναλογικής στις αυτοδιοικητικές εκλογές -  στην οποία επίσης  προσανατολίζεται το υπουργείο Εσωτερικών -  ο κ. Σκουρλέτης δεν αποκλείει το ενδεχόμενο  να εμπεριέχει  στοιχεία πλειοψηφικού συστήματος ο νέος τρόπος εκλογής δημάρχων , προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα αδυναμίας λήψης αποφάσεων από την δημοτική αρχή, που δεν θα έχει συγκεντρώσει το 50% + 1 ψήφο στον πρώτο γύρο των εκλογών.

Ο υπουργός Εσωτερικών ανέφερε ακόμα ότι ενδεχομένως μια παράταξη να μπορεί να έχει την απόλυτη πλειοψηφία στο δημοτικό ή περιφερειακό συμβούλιο,  ακόμα και με ποσοστό άνω του 45%.

Μίλησε ακόμα για  ασφαλιστικές δικλείδες που θα τεθούν προκειμένου να αποφευχθούν δυσλειτουργίες στα ζητήματα των αποφάσεων που αφορούν κρίσιμους τομείς των Δήμων (προϋπολογισμός,  πρόγραμμα τεχνικών έργων κ.α.). 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top