Τσίπρας: Ύψιστη ανάγκη η συνεργασία των πολιτισμών απέναντι στο μίσος και το σκοτάδι

«Μας ενώνει η περηφάνια μας, αλλά και η ευθύνη μίας μεγάλης και ιστορικής πολιτισμικής κληρονομιάς» είπε από το Ζάππειο

«Σημαντική πρωτοβουλία που ξεκινά από την Ελλάδα, αλλά με τη συμμετοχή πολιτισμών που έχουν αφήσει σημαντικό αποτύπωμα στο διάβα της ιστορίας» χαρακτήρισε το Φόρουμ των Αρχαίων Πολιτισμών στο Ζάππειο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

«Μας ενώνει η περηφάνια μας, αλλά και η ευθύνη μίας μεγάλης και ιστορικής πολιτισμικής κληρονομιάς που έθεσε τις βάσεις για την κοινή παγκόσμια πολιτισμική κληρονομιά. Κουβαλώντας αυτή τη μεγάλη ευθύνη έχουμε και την συλλογική εμπειρία και γνώση να αντιλαμβανόμαστε ότι η πολιτισμική μας κληρονομιά δεν μας ανήκει πια κατ' αποκλειστικότητα αλλά είναι κληρονομιά ολόκληρης της ανθρωπότητας» ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Ο πρωθυπουργός μίλησε για «θετική ισχύ», την ισχύ «της γνώσης και της προόδου που ενώνει τους λαούς και ανθρώπους», σε αντίθεση με την ισχύ των όπλων και της οικονομικής δύναμης που διχάζει.

«Ευθύνη μας να αξιοποιήσουμε το παρελθόν. Ως Ελλάδα, η ιστορία μας οδηγεί να ταυτίσουμε την παρουσίας μας με την ύπαρξη του διαλόγου» τόνισε ο κ Τσίπρας.

«Είναι ύψιστη ανάγκη σήμερα η συνεργασία των πολιτισμών, απέναντι στο σκοτάδι όσων θέλουν να βυθίσουν την ανθρωπότητα στην παράνοια και το μίσος. Είναι ύψιστη ανάγκη να μεταφέρουμε στο σήμερα το άπλετο φως του μεγαλείου του ανθρώπινου πνεύματος που εξέπεμψαν οι αρχαίοι πολιτισμοί μας στο παρελθόν» σημείωσε ο πρωθυπουργός.

«Το Φόρουμ των Αρχαίων Πολιτισμών είμαι πεπεισμένος πως μπορεί να συμβάλει στη μεγαλύτερη δυνατή αξιοποίηση του εθνικού κεφαλαίου κάθε χώρας, που θα δημιουργεί απόθεμα ευημερίας για τους λαούς μας» κατέληξε ο κ. Τσίπρας.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top