Πιο λογικά πλεονάσματα για την Ελλάδα ζητά η Λαγκάρντ

Προειδοποιεί για τον κίνδυνο διάλυσης της ΕΕ εάν εκλεγεί η Λεπέν στη Γαλλία

Πιο λογικά πλεονάσματα για την Ελλάδα ζητά  η Λαγκάρντ

 «Πιο λογικά» δήλωσε η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ ότι πρέπει να είναι τα πρωτογενή πλεονάσματα για το ελληνικό πρόγραμμα , απαντώντας σε σχετική ερώτηση,  κατά  τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Ουάσινγκτον.

Ο λόγος όπως πρόσθεσε  είναι ότι  τα πρωτογενή πλεονάσματα θα καθορίσουν το μέγεθος της απαιτούμενης  αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, ώστε να καταστεί βιώσιμο, όπως είναι και η πάγια θέση του Ταμείου.

 Η  Λαγκάρντ υπενθύμισε  επίσης ότι η βιωσιμότητα του χρέους είναι μία από τις δύο προϋποθέσεις που  θέτει το ΔΝΤ για τη συμμετοχή του στο ελληνικό πρόγραμμα και πρόσθεσε ότι σε κάθε περίπτωση  «τα πρωτογενή πλεονάσματα πρέπει να είναι λογικά».

Η δεύτερη προϋπόθεση κατά την γενική διευθύντρια του ΔΝΤ  είναι η εφαρμογή μιας δέσμης  μεταρρυθμίσεων, για τις οποίες  επισήμανε μεν ότι έχει σημειωθεί πρόοδος, αλλά συμπλήρωσε ότι παραμένουν ανοιχτά ζητήματα στο φορολογικό και ασφαλιστικό, που πρέπει να κλείσουν μέχρι την επιστροφή της τρόικας  στην Αθήνα.

Προειδοποίηση ότι μια εκλογή Λεπέν μπορεί να οδηγήσει σε διάλυση της ΕΕ!     

Η Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ προειδοποίησε  σήμερα και ότι μια νίκη της Μαρίν Λεπέν στις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία θα δημιουργούσε «μια μείζονα αναταραχή» και θα μπορούσε να οδηγήσει στη «διάλυση» της Ευρωπαϊκής Ένωσης!

«Αυτό θα συνεπαγόταν ασφαλώς μια μείζονα αναταραχή και έναν κίνδυνο διάλυσης» της ΕΕ, δήλωσε  η Λαγκάρντ στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNBC, για τον κίνδυνο  να ξεσπάσει οικονομική κρίση εάν  η υποψήφια του Εθνικού  Μετώπου επικρατήσει στις προεδρικές εκλογές και αποφασίσει η Γαλλία να αποχωρήσει από την ευρωζώνη.

«Το ευρωπαϊκό σχέδιο προσέφερε προστασία από τη φρίκη του πολέμου. Χρειάζεται να το έχουμε στο μυαλό μας» τόνισε  η Λαγκάρντ. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top