Μας κάνει πλάκα ο υπουργός! Αντί να σκέφτεστε ότι ταξιδέψατε με ασφάλεια στην Ιόνια οδό… τα βάζετε με την κυβέρνηση

Τι είπε ο Χρήστος Σπίρτζης σε επίκαιρη ερώτηση του Δημήτρη Κωνσταντόπουλου, βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης

Μας κάνει πλάκα ο υπουργός! Αντί να σκέφτεστε ότι ταξιδέψατε με ασφάλεια στην Ιόνια οδό… τα βάζετε με την κυβέρνηση

«Η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση», λέει ο λαός και δη για τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστο Σπίρτζη, ο οποίος δεν έμεινε εκεί… αλλά από ότι φαίνεται μας «τρολάρει» κιόλας κανονικά!

Ο κ. Σπίρτζης είχε κληθεί νωρίτερα σήμερα να απαντήσει σε επίκαιρη ερώτηση του Δ. Κωνσταντόπουλου (Δημοκρατική Συμπαράταξη) για την σύνδεση του Αγρινίου με την Ιόνια Οδό και την ανακατασκευή της παλαιάς εθνικής οδού του Αγρινίου. Ο υπουργός λοιπόν επέλεξε όχι μόνο να αμυνθεί… επιτιθέμενος σε ΝΔ- Δημοκρατική Συμπαράταξη αλλά και τα ΜΜΕ, που προσπαθούν, σύμφωνα με τον ίδιο, να «σπιλώσουν» το έργο της κυβέρνησης, αλλά να δώσει μια απάντηση «ρίχνοντας» παράλληλα μερίδιο ευθύνης στους οδηγούς! Είπε χαρακτηριστικά:  «Να μην σκέφτεστε την αλήθεια. Να μη μετράτε το χρόνο που ταξιδεύετε με ασφάλεια. Να μη νοιάζεστε για ότι δεν είχαμε έναν νεκρό, και να καταγγείλουμε όλοι μαζί εμένα, τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, για την ολοκλήρωση των έργων και για το φιάσκο των εγκαινίων».

Με λίγα λόγια, δεν έχει καμία σημασία για τον κ.Σπίρτζη που τα έργα εγκαινιάστηκαν με δόξα και τιμή από τα κυβερνητικά στελέχη, δόθηκαν στην κυκλοφορία ενώ δεν είχαν ολοκληρωθεί (να θυμίσουμε ότι μετά το τριήμερο της Πρωτομαγιάς, αναμένεται οι δρόμοι να κλείσουν σε πολλά σημεία προκειμένου να ολοκληρωθούν εργασίες), αλλά… φαίνεται πως οι πολίτες φταίνε γιατί δεν σκέφτονται ότι επέστρεψαν ασφαλείς στα σπίτια τους αλλά το χρόνο που σπατάλησαν εξαιτίας του μποτιλιαρίσματος!

Η απάντηση του κου Σπίρτζη στον κ. Κωνσταντόπουλο

«Στα επικοινωνιακά επιτελεία των Μέσων που στηρίζουν τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ συνήθως λένε, κάθε μέρα το πρωί, “μην αφήνεις την αλήθεια να σου χαλάσει μια ωραία και στημένη ιστορία”», ανέφερε ο υπουργός και προέτρεψε τον βουλευτή να διαβάσει τα Δελτία Τύπου που έχει εκδώσει τις τελευταίες ημέρες ο υπεύθυνος Υποδομών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ο κ. Μανιάτης στα οποία, μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι οι οδικοί άξονες που σήμερα εγκαινιάζονται σχεδιάστηκαν και προκηρύχθηκαν με διεθνείς διαγωνισμούς από τις αρχές του 2001 και ότι το ΠΑΣΟΚ προετοίμασε τα βήματα που ακολούθησαν.

«Άρα ο κ. Μανιάτης που τα ξέρει και καλά αυτά τα πράγματα, προφανώς έχει προβλέψει και το αίτημα της τοπικής κοινωνίας για το Αγρίνιο», είπε ο κ. Σπίρτζης και επικαλέστηκε και αναφορές του Α. Λοβέρδου ότι «αν δεν είχε εκλεγεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα τελείωναν γρηγορότερα τα έργα».

«Έχουν γίνει πολλές άλλες τέτοιες δηλώσεις. Οπότε θα ήθελα με την ευκαιρία αυτή να κάνω την καταγγελία και να παροτρύνω και εσάς και τους πολίτες να μην πιστεύετε στα μάτια σας. Να μην σκέφτεστε την αλήθεια. Να μη μετράτε το χρόνο που ταξιδεύετε με ασφάλεια. Να μη νοιάζεστε για ότι δεν είχαμε έναν νεκρό, και να καταγγείλουμε όλοι μαζί εμένα, τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, για την ολοκλήρωση των έργων και για το φιάσκο των εγκαινίων», είπε ο Χρήστος Σπίρτζης και συνέχισε:

«Αν ονοματοδοτούσαμε τη σήραγγα “Κώστα Σημίτη” θα ήταν μια χαρά τα πράγματα»

«Πιστεύω ότι πρέπει να συνεχίσουμε τις καταγγελίες γιατί έγινε μποτιλιάρισμα τη δεύτερη μέρα του Πάσχα στην περιοχή σας, που δεν έχει ξανασυμβεί αυτό ποτέ. Γιατί ολοκληρώθηκαν τα έργα και σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, παραδόθηκαν, τα έτοιμα κομμάτια τους. Γιατί τέλειωσαν μαζί και οι αποζημιώσεις των καθυστερήσεων, οπότε, τι θα κάνουν τώρα οι χιλιάδες εργαζόμενοι. Γιατί διαπραγματεύθηκαν οι τελευταίες κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ειδικά τιμολόγια και εκπτώσεις στους συχνούς χρήστες. Γιατί διαπραγματεύτηκαν δωρεάν διελεύσεις για τους μόνιμους κατοίκους. Γιατί διαπραγματεύτηκαν δωρεάν διελεύσεις για τα ΑΜΕΑ. Γιατί επιχειρούν να βάλουν ηλεκτρονικά διόδια. Γιατί είχαν το θράσος να ονοματοδοτήσουν σήραγγες με τα ονόματα του Νίκου Τεμπονέρα, του Ανδρέα Παπανδρέου. Ιεροσυλία! Αν τη λέγαμε “Κώστα Σημίτη”, θα ήταν μια χαρά τα πράγματα».

«Θα σας παρακαλούσα λοιπόν σε αυτές τις καταγγελίες να προσθέσετε ότι δεν κάνουμε νέα έργα. Άρα μη μας ρωτάτε, γιατί τα έχετε κανονίσει εσείς όλα. Όταν κάνατε τις μελέτες, το σχεδιασμό, τα διόδια, τις διαπραγματεύσεις. Μην μας ρωτάτε γι’ αυτά. Θα περιμένετε όταν θα ξαναγίνετε κυβέρνηση, μαζί με τη ΝΔ, να προχωρήσετε σε όλα αυτά τα έργα και να αλλάξετε και το όνομα της σήραγγας “Ανδρέας Παπανδρέου” που αποτελεί πραγματικά μεγάλο πλήγμα για το χώρο σας, όνειδος», επέμεινε ο Χρήστος Σπίρτζης.

«Όταν σχεδιαζόταν το έργο αυτό, ήσασταν στο ΠΑΣΟΚ κ.Σπίρτζη»

Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης δήλωσε έκπληκτος από το ύφος της απάντησης του υπουργού σημειώνοντας πως, όταν σχεδιαζόταν αυτό το έργο, ήταν στο ΠΑΣΟΚ και ήταν και πρόεδρος στο ΤΕΕ.

«Επίσης εκπλήσσομαι που ζητάς ευθύνες από έναν νέο βουλευτή. Αν θέλεις να ζητήσεις ευθύνες, ζήτα τες στους τότε βουλευτές και στους τότε φίλους σου που όχι μόνο άφησαν εκτός το Αγρίνιο αλλά έχασαν και άλλα που έχουν να κάνουν με το Αγρίνιο», είπε ο Δ. Κωνσταντόπουλος και πρόσθεσε ότι το κράτος έχει συνέχεια αναγνωρίζοντας ότι παραδόθηκε ένα μεγάλο έργο και ότι σε λίγο θα μιλάμε για την ολοκλήρωση της Ιόνιας Οδού, γεγονός που, όπως τόνισε, τιμά τον υπουργό.

«Ουδέποτε υπήρξα μίζερος προσωπικά. Όμως δεν είδα και από εσάς να γίνεται θέμα προς συζήτηση η σύνδεση του Αγρινίου με συνέπεια οι κάτοικοι του Αγρινίου να μένουν να βλέπουν την Ιόνια Οδό από μακριά», είπε ο Δ. Κωνσταντόπουλος και επέμεινε ότι η σύνδεση του Αγρινίου με την Ιόνια Οδό είναι επιτακτική ανάγκη.

«Αν δεν δρομολογήσετε για το θέμα αυτό άμεσα εξελίξεις, εγώ θα το φέρνω κάθε εβδομάδα στη Βουλή. Με ενδιαφέρει προσωπικά όχι τι έχετε εσείς με συναδέλφους αλλά με ενδιαφέρει η υλοποίηση του έργου για να σταματήσει ο φόρος αίματος των πολιτών του Αγρινίου και των γύρω περιοχών. Ζητώ λοιπόν τη βέλτιστη και συντομότερη ευθεία», είπε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Ταυτόχρονα ο κ. Κωνσταντόπουλος επισήμανε ότι η τιμή για δύο διελεύσεις της Γέφυρας «Χαρίλαος Τρικούπης» ξεπερνά το ημερομίσθιο του πολίτη και άρα επιβάλλεται αλλαγή σε διαβούλευση με την κοινοπραξία.

«Η απάντηση δεν ήταν σε σένα, φίλε Δημήτρη, αλλά στον βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης που καλύπτεται από τις ανακοινώσεις του υπευθύνου Υποδομών του κόμματός σας», διευκρίνισε ο κ. Σπίρτζης και προσέθεσε: «Εδώ υπάρχουν άλλοι τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ εκτός από μένα. Οι δύο ήταν στο ΠΑΣΟΚ και αυτοί, όταν είχε άλλα χαρακτηριστικά. Όχι αυτά που έχει σήμερα. Όταν δεν ντρεπόντουσαν για τον Ανδρέα Παπανδρέου. Τότε ήμασταν μαζί».

Ο υπουργός υπογράμμισε ότι μέχρι η χυδαιότητα της αντιπολίτευσης και των ΜΜΕ που τους στηρίζουν, να σταματήσει, οι απαντήσεις στη Βουλή θα είναι αυτές. Ο κ. Σπίρτζης αναγνώρισε όμως ότι ο κ. Κωνσταντόπουλος έχει δίκιο σε όσα λέει για τη σύνδεση του Αγρινίου και προσέθεσε ότι γίνονται ενέργειες προς αυτή την κατεύθυνση.

Ο υπουργός κατέθεσε μάλιστα δύο στικάκια, ένα για τη ΝΔ και ένα για τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, προκειμένου να θυμηθούν τι γινόταν με τα έργα πριν από 2-3 χρόνια.

 

 

 

 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top