Διαψεύδει το ενδεχόμενο νέων μέτρων η κυβέρνηση μετά την αναθεώρηση των πλεονασμάτων

Τι αναφέρουν πηγές του Μεγάρου Μαξίμου για τις προβλέψεις του ΔΝΤ

Διαψεύδει το ενδεχόμενο νέων μέτρων η κυβέρνηση μετά την αναθεώρηση των πλεονασμάτων

Χαιρετίζουν  την αναθεώρηση των προβλέψεων του ΔΝΤ για τα πρωτογενή πλεονάσματα,  με βάση τη σημερινή έκθεσή του (Fiscal Monitor), κυβερνητικές πηγές.

Οι ίδιες πηγές  διαβεβαιώνουν ότι σε κάθε περίπτωση δεν υπάρχει κανένα ζήτημα πρόσθετων μέτρων για το 2018, καθώς το πρόβλημα των διαφορετικών προβλέψεων έχει λυθεί ήδη από το Μάιο του 2016, στα πλαίσια της πρώτης αξιολόγησης, με τη θεσμοθέτηση του αυτόματου μηχανισμού δημοσιονομικής προσαρμογής.

Το Μέγαρο Μαξίμου υπενθυμίζει  ότι στην προηγούμενη έκθεσή του, το φθινόπωρο του 2016, το ΔΝΤ προέβλεπε πρωτογενές πλεόνασμα 0,1% για το 2016 και ότι  τώρα αποδέχεται την υπεραπόδοση σχεδόν κατά 7 φορές πάνω από τον στόχο του 0,5% στο 3,3%. Ή αλλιώς, κατά 5,8 δισ. ευρώ πάνω από αυτό που προέβλεψε το φθινόπωρο του 2016, όπως επισημαίνουν οι ίδιες πηγές.

Αναφέρουν ακόμα ότι οι προβλέψεις για το 2017 είναι στο 1,8% (από 0,7% που προέβλεπε πριν), επιβεβαιώνοντας κατά το Μέγαρο Μαξίμου ότι η Ελλάδα θα επιτύχει τους στόχους του προγράμματος.

Σχετικά με την πρόβλεψη για το 2018, η οποία είναι στο 2,0%, αντί για 1,6% που προβλεπόταν για τον Οκτώβριο του 2016, οι κυβερνητικές πηγές σχολιάζουν ότι ο  στόχος για το 2018, βάσει του προγράμματος, είναι στο 3,5% και ότι σύμφωνα με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και την κυβέρνηση,  θα επιτευχθεί.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top